Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

Αναλήψεις 420 ευρώ την εβδομάδα ασχέτως ημέρας


Χαλαρώνουν τα μέτρα σε ό,τι αφορά στις συνολικές αναλήψεις από τα ΑΤΜ στο διάστημα μιας εβδομάδας.Η χαλάρωση δεν αφορά στο ποσό που παραμένει στα 420 ευρώ (7Χ60), αλλά στην ημέρα που μπορεί κάποιος να κάνει τη συγκεκριμένη ανάληψη.Μέχρι τώρα η εβδομάδα «μετρούσε» από το Σάββατο έως την Παρασκευή της επόμενης εβδομάδας. Αν την Παρασκευή δεν πραγματοποιούσες την ανάληψη, τότε το... κοντέρ μηδένιζε και η εβδομάδα άρχιζε από την αρχή. 

Σαν αποτέλεσμα είχαμε την περασμένη Παρασκευή ατελειώτες ουρές εμπρός από τα ΑΤΜ αλλά και επεισόδια ανάμεσα στους πολίτες.

Τι αλλάζει
Πλέον οι πολίτες θα μπορούν να «σηκώνουν» από τα ΑΤΜ 420 ευρώ οποιαδήποτε ημέρα στη διάρκεια μίας εβδομάδας. Την απόφαση αυτή έλαβαν σήμερα μετά από συνεργασία ΤτΕ, ΕΚΤ και Ένωση Ελληνικών Τραπεζών και αναμένεται να εκδοθεί εντός της ημέρας υπουργική απόφαση του κ. Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Η απόφαση λήφθηκε προκειμένου να μην δημιουργηθούν ουρές την Παρασκευή, υπό το ενδεχόμενο να έσπευδαν μαζικά οι πολίτες προκειμένου να πάρουν τα 420 ευρώ. Συνεπώς, με τη νέα ρύθμιση οιαδήποτε ημέρα και στιγμή οι πολίτες θα μπορούν από τα ΑΤΜ να σηκώνουν σωρευτικά το παραπάνω ποσό.

Εάν για παράδειγμα κάποιος τη Δευτέρα προχωρήσει σε αυτήν την κίνηση θα πρέπει να περιμένει μία εβδομάδα προκειμένου να «σηκώσει» εκ νέου το ποσό των 420 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: