Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

Timeline του 2ου GeoWalk στην Ελλάδα και το 1ου για την πόλη των Ιωαννίνων

Timeline του 2ου GeoWalk στην Ελλάδα και το 1ου για την πόλη των Ιωαννίνων.  Για την επίτευξη του 2ου GeoWalk συνεργάστηκα GDG (Google Developers Group) Thessalonikis  και οι Τομέας  Πληροφορικής του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ Θεσσαλονίκης & Ιωαννίνων.Μετά ακριβώς από ένα χρόνο ουσιαστικής και εποικοδομητικής συνεργασίας του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ Θεσσαλονίκης με την GDG Thessalonikis γιορτάζουμε αυτή την επέτειο με την επέκταση της συνεργασίας και με το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ Ιωαννίνων.


#1 Θεσσαλονίκη- Γιάννενα 08.05.2015 / 13:00.
Σημείο έναρξης του ταξιδιού DELTA CAFÉ , έξι (6) ώρες πριν  το GeoWalk WorkShop στα Ιωάννινα. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης με επικεφαλή τη Διευθύντρια της Τεχνικής Σχολής Κα Τζίκα Βασιλική , τους συνοδούς καθηγητές Πληροφορικής Ko Καραδήμο Δήμο, Ko Παπαδόπουλο Ιωάννη, Ko Τζελέπογλου Δημήτριο και Ko Σταυρίδη Χρήστο και τους σπουδαστές Πληροφορικής ΔΑΔΑΡΟ ΙΩΑΝΝΗ,ΦΩΤΙΑΔΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ,ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟ ,ΙΣΑΑΚΙΔΗ ΑΝΔΡΕΑ,ΔΑΓΚΛΗ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ, ΜΑΣΤΙΓΟΠΟΥΛΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ ,ΣΙΔΕΡΟΠΟΥΛΟ  ΙΩΑΝΝΗ,ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΔΑΜΙΑΝΟ,ΠΑΠΟΥΛΙΑ ΘΕΟΔΩΡΟ,ΧΑΛΙΛ ΜΟΥΜΙΝ, ΓΙΑΝΚΑΚΗ ΔΑΜΙΑΝΟ,ΜΟΥΣΤΑΚΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟ,ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΤΣΙΚΑΛΗ ΓΕΩΡΓΙΟ,ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟ, ΚΑΡΚΑΜΑΝΗ ΜΑΡΙΟ, ΚΑΡΕΝΟ ΚΥΡΙΑΚΟ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΔΗ ΓΕΩΡΓΙΟ, ΙΣΑΑΚΙΔΗ ΘΕΟΔΩΡΟ

#2 Άφιξη στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ Ιωαννίνων 08.05.2015 / 18:30.
Μια μοναδική υποδοχή μας επιφύλασσαν το Διοικητικό προσωπικό , οι Καθηγητές του Τομέα Μαγειρικής και σπουδαστές Πληροφορικής και Γραφιστικής. Ένας μπουφές με πεντανόστιμες λιχουδιές.Πολλά συγχαρητήρια και θερμά ευχαριστώ από τους καθηγητές και τους σπουδαστές  της Θεσσαλονίκης. Χαρακτηριστικό σχόλιο σπουδαστών «Οι υπεύθυνοι του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ Ιωαννίνων “έγραψαν”»

 #3  GDG Thessalonikis Intro 08.05.2015 / 19:00.
Στις 19:00 έγινε η επίσημη παρουσίαση της GDG Thessalonikis στα Ιωάννινα. Ο Κος Τζίνης ανέλυσε τον σκοπό και τις δραστηριότητες της  GDG και ο Κος Καραδήμος έκανε μια σύντομη αναδρομή στον ένα χρόνο συνεργασίας με το IEK ΔΕΛΤΑ Θεσσαλονίκης.


#4 GeoWalk Mapmaker Workshop Sat. 09.05.2015 / 11:00.
Στο Workshop αναλύθηκε όλη η μεθοδολογία  του GeoWalk  κι έγινε μια εισαγωγή στην εφαρμογή Google Mapmaker. Επίσης ορίστηκαν οι ομάδες που θα συμμετέχουν και μοιράστηκαν αναμνηστικά GDG T-Shirt.

#5 Έναρξη του GeoWalk
Συνάντηση με τον Αντιδήμαρχο Ιωαννιτών κ. Παντελή Κολόκα πριν την έναρξη του GeoWalk.
Ένα τόσο σημαντικό γεγονός όπως η χαρτογράφηση των τουριστικών περιοχών των Ιωαννίνων δε  θα περνούσε απαρατήρητο από τους άρχοντες της πόλης. Ο Αντιδήμαρχος Ιωαννιτών κ. Παντελής Κολόκας χαιρέτησε αυτοπροσώπως το διοικητικό προσωπικό του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ Ιωαννίνων ,τους συνοδούς καθηγητές και όλους τους mapmakers , συνεχάρη άπαντες για την πρωτοβουλία και ευχήθηκε καλή επιτυχία. 


Mapmakers Ομάδα (Α).
Με τομέα ευθύνης το νησάκι της Λίμνης Παμβώτιδας η ομάδα (Α) με ομαδάρχη τον Κο Χρήστο Σταυρίδη και τους σπουδαστές Μουστάκα  Βασίλειο, Παπαδόπουλο  Ιωάννη, Ελίζα Camber, Αθανασίου Μαριάννα, Ζέρβο Γιώργο και Μπαλντούμη Ιωάννη

Mapmakers Ομάδα (Β) 
Με τομέα ευθύνης το εμπορικό κέντρο της πόλης και ομαδάρχη τον Κο Σωτήρη Μπενέκο και μέλη τους διοικητικούς Τριάντη Βασιλική και Αδαμαντιάδη Φωτεινή και τους σπουδαστές Σταύρου Φρειδερίκη, Αρβανίτη Ιζαμπέλα, Γιανκάκης Δαμιανός και Χαλήμ Μουμίν.


Mapmakers Ομάδα (Γ)
Με τομέα ευθύνης το Κάστρο των Ιωαννίνων και ομαδάρχη τον Κο Καραδήμο Δήμο και μέλη τους σπουδαστές Σιδερόπουλος Ιωάννης, Παπούλιας Θεόδωρος, Τσίκαλης Γεώργιος, Γεωργιάδης Δαμιανός, Τίμος Τυφλιώρης , Χαραλαμπίδου Μαρία και Σουλιώτη Βασιλική.



Mapmakers  Ομάδα (Δ)
Με τομέα ευθύνης ήταν η οδός Αβέρωφ με ομαδάρχη τον Κο Τζελέπογλου Δημήτριο και μέλη  τους σπουδαστές Κάρενο Κυριάκο, Ισαακίδης Ανδρέας, Δαδάρος Ιωάννης, Φωτειάδης Αλέξανδρος, Παναγιώτιδης Δημήτριος και Καρκαμάνης Μάριος.

 
Mapmakers  Ομάδα (Ε)
Με τομέα ευθύνης την οδό Δωδώνης με ομαδάρχη τον Κο Παπαδόπουλο Ιωάννη και τους σπουδαστές  Δαγκλής Εμμανουήλ, Μαστιγόπουλος Δημήτριος, Σιράν Γαλουστιάν, Ρένα Κοντσελίδου, Ισαακίδης Θεόδωρος, Κωνσταντινούδης Γεώργιος.



 #6 GeoWalk after Mapup Lunch
Μετά την ολοκλήρωση του GeoWalk ακολούθησε ένα μαγευτικό Lunch από Τομέας Μαγειρικής του τον  ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ Ιωαννίνων. Για δεύτερη φορά η ομάδα του Τομέα Μαγειρικής (Στοιχεία) μας εξέπληξε με τις μοναδικές και πεντανόστιμες δημιουργίες της. Τα σχόλια των mapmakers για την οργάνωση ήταν κολακευτικότατα  … ευχαριστούμε πολύ όλους τους συντελεστές της επιτυχίας.

#7 Data Entry στα σύγχρονα εργαστήρια του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ
Μετά την ολοκλήρωση του GeoWalk πραγματοποιήθηκε η εισαγωγή των δεδομένων εκατοντάδες pins στο Google Maps μέσω του MapMaker και upload όλων των φωτογραφιών απλών ή πανοραμικών από τα εργαστήρια πληροφορικής του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ .

Έτσι ολοκληρώθηκε το πρώτο GeoWalk στα Ιωάννινα από την GDG Thessalonikis σε μια αρίστη συνεργασία με τα ΙΕΚ Θεσσαλονίκης και Ιωαννίνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: