Σάββατο 6 Ιουνίου 2015

Τελικός Champions League 2015: Η βραδιά του Μέσι


Η Μπαρτσελόνα μπαίνει σήμερα στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ ως το γκράντε φαβορί κόντρα στη Γιουβέντους, με τον μεγάλο της σταρ, Λέο Μέσι, να έχει επιπλέον κίνητρα στο, σημερινό, ματς της χρονιάς...Ο Αργεντίνος μπαίνει στο γήπεδο και θέλει μετά το τέλος των 90' (ή και των 120' ή και παραπάνω) να έχει σπάσει ένα ακόμη ρεκόρ. Αν η Μπαρτσελόνα καταφέρει να κατακτήσει ένα ακόμη Τσάμπιονς Λιγκ, ο Μέσι θα φτάσει τα 4, κάτι που έχουν καταφέρει μόλις 8 ακόμη παίκτες και μόνο ο Κλάρενς Ζέεντορφ με τη μορφή που έχει το Τσάμπιονς Λιγκ από το 1992 και έπειτα. 


Φυσικά, δεν θα είναι ο μόνος που θα το πετύχει αυτό, καθώς το ίδιο επίτευγμα κυνηγούν και οι Τσάβι, Ινιέστα και Πικέ (το ένα με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ). Τέσσερα Ευρωπαϊκά τρόπαια έχουν οι Ριάλ και Μαρκίτος (με τη Ρεάλ Μαδρίτης) και ο Φιλ Νιλ (με τη Λίβερπουλ). Τρεις ποδοσφαιριστές το έχουν κατακτήσει 5 φορές (οι Θάραγα και Ντι Στέφανο με τη Ρεάλ Μαδρίτης και ο Μαλντίνι με τη Μίλαν). Στην κορυφή της σχετικής λίστας, βρίσκεται ο Πάκο Χέντο, που κέρδισε 6 φορές το τρόπαιο με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Το μοναδικό ρεκόρ που κυνηγά ο Λιονέλ Μέσι εξαρτάται από το αν θα καταφέρει να γράψει το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ του σημερινού μεγάλου τελικού. Άπαξ και ο Μέσι πετύχει το 11ο τέρμα του στη φετινή διοργάνωση, θα γίνει ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που θα έχει σκοράρει σε τρεις τελικούς Τσάμπιονς Λιγκ. Όπως καταλαβαίνετε, ο άνθρωπος που έχει συνδέσει το όνομά του με τη συντριβή αρκετών ρεκόρ, απόψε το βράδυ διεκδικεί ένα ακόμα, έχοντας... να τρελάνει όλες τις στατιστικές υπηρεσίες του πλανήτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: