Κυριακή, 14 Ιουνίου 2015

Ιωάννα Γκανέτσα: Με όνειρα και έμπνευση...

Η Ιωάννα Γκανέτσα γεννημένη στη Λάρισα και μητέρα δυο παιδιών ταξιδεύει συχνά, διαβάζει πολύ και γράφει σε κάθε ευκαιρία. Τα τελευταία 3 χρόνια αρθρογραφεί συστηματικά σε ιστοσελίδες πολιτισμού και λογοτεχνίας, ενώ κείμενα της έχουν δημοσιευτεί σε πολλά sites. “ Ο έρωτας δε θέλει τίτλο” (εκδόσεις bookstars) είναι το πρώτο της βιβλίο, μια συλλογή 45 κειμένων με κεντρικό άξονα τον έρωτα. Παράλληλα, αυτή την περίοδο, γράφει το πρώτο της μυθιστόρημα. Γι΄όλα αυτά αλλά και για πολλά περισσότερα μίλησε αποκλειστικά στον δημοσιογράφο Μίλτο Γήτα σε μια συνέντευξη εφ' όλης της ύλης.Τι ήταν αυτό που σε οδήγησε στη συγγραφή βιβλίων;
Η ώθηση ήταν πάντα μια: η ανάγκη να δώσω στις σκέψεις μου μορφή, χρώματα και συναισθήματα, να εξωτερικεύσω και να βάλω σε τάξη τις λέξεις  που χορεύουν μέσα στο κεφάλι μου. Είναι ο μόνος τρόπος να τις κάνω να ηρεμήσουν, τουλάχιστον μέχρι να εμφανιστούν οι επόμενες.

Από πού εμπνέεσαι; Είναι βιωματική η γραφή σου;
Η έμπνευση είναι μια ερωμένη που έρχεται όποτε της κάνει κέφι και σε οποιαδήποτε μορφή επιθυμεί εκείνη. Μπορεί να πάρει τη μορφή εικόνας, στίχου, ανάμνησης, ερεθίσματος από το γύρω περιβάλλον… οτιδήποτε προκαλεί συναισθήματα αποτελεί έναυσμα για να γράψω μια καινούργια ιστορία.

Οι δικοί σου άνθρωποι τι σου είπαν μετά την ανάγνωση των πρώτων σου κειμένων;
Δεν είπαν. Γέλασαν, έκλαψαν, συμφώνησαν ή διαφώνησαν, ένιωσαν όσα έγραψα και αυτό ήταν η μεγαλύτερη επιβράβευση. Το να βλέπω πως τα κείμενα μου γεννούν ή ξυπνούν συναισθήματα στους ανθρώπους είναι η μεγαλύτερη ενθάρρυνση για να συνεχίσω.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη στο: http://facesonmirror.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: