Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2015

“Βλέπουν” συμφωνία - “Καλή βάση” η ελληνική πρόταση λέει η Κομισιόν - Ποιοι φόροι αυξάνονται ποιες συντάξεις πάνε για “ξαφνικό θάνατο”

Το παρασκήνιο είναι κάτι παραπάνω από καυτό. Κάθε λεπτό υπάρχουν εξελίξεις που φέρνουν την ανατροπή.Αυτή τη φορά υπήρξε μια εξέλιξη που μπορεί να χαρακτηριστεί σε πρώτο χρόνο θετική.Αυτή δεν είναι άλλη από ένα ... τιτίβισμα τα ξημερώματα.Οι θεσμοί έλαβαν τη νέα ελληνική πρόταση, η οποία αποτελεί «μια καλή βάση» για τις συνομιλίες που θα ακολουθήσουν σήμερα στη Σύνοδο Κορυφής της ευρωζώνης. Αυτό ανέφερε, περί τις 01:45 τα ξημερώματα μέσω Twitter, ο Μάρτιν Σελμάγερ, ο επικεφαλής του γραφείου του Προέδρου της Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ. Είναι η πρώτη φορά που η Κομισιόν έστω και με αυτόν τον ανεπίσημο τρόπο χαρακτηρίζει ένα από τα πολλά πακέτα προτάσεων της ελληνικής πλευρά με θετικό τρόπο και μάλιστα θεωρεί το ελληνικό κείμενο καλή βάση για τη συμφωνία.

Με βάση τις διαρροές αλλά και πληροφορίες οι προτάσεις της Αθήνας σε συνδυασμό με κάποιες παρασκηνιακές συμφωνίες περιλαμβάνουν:
“Ξαφνικό θάνατο” στις πρόωρες συντάξεις, είτε από 1/1/2016 είτε άμεσα
Μειώσεις κύριων και επικουρικών συντάξεων
Αύξηση των Ασφαλιστικών Εισφορών που είχαν μειωθεί τα δύο τελευταία χρόνια
Αύξηση προϊόντων που σήμερα είναι στο 13% του ΦΠΑ στο 23%, μεταξύ αυτών και η εστίαση
Κατάργηση των εκπτώσεων του ΦΠΑ στα νησιά (ίσως σε ορισμένα από αυτά όπως Μύκονος, Σαντορίνη και Ρόδος).
Μεγαλύτερες μειώσεις στις αμυντικές δαπάνες
Αύξηση της φορολόγησης των επιχειρήσεων με κέρδη άνω των 500.000 ευρώ
Απελευθέρωση κλειστών επαγγελμάτων

Τις δύο τελευταίες ημέρες οι πληροφορίες ανέφεραν ότι η διαφορά μεταξύ Αθήνας και δανειστών ήταν κοντά στα 900 εκατ. ευρώ. Όλα δείχνουν ότι υπήρξε κάποια προσέγγιση με πρωτοβουλία της Αθήνας ώστε το κενό αυτό να κλείσει ακόμη περισσότερο.

Πηγή: newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: