Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

Σε απόλυτο πανικό βρίσκεται ο κόσμος μετά τις καταιγιστικές εξελίξεις στη χώρα.


Ελάχιστα λεπτά μετά την ανακοίνωση του δημοψηφίσματος από τον πρωθυπουργό,  Αλέξη Τσίπρα, το βράδυ της Παρασκευής, εκατοντάδες κόσμου έσπευσε στα ΑΤΜ προκειμένου να κάνει ανάληψη των χρημάτων του, με το φόβο ότι οι τράπεζες θα κλείσουν και θα ξεμείνει η χώρα από ρευστό.Εικόνες θρίλερ διαδραματίζονται σήμερα το πρωί στο κέντρο. Μία συνταξιούχος δεν άντεξε στην τεράστια ουρά έξω από τράπεζα στη Σταδίου και λιποθύμησε!Σε ολόκληρη τη χώρα υπάρχουν ατελείωτες ουρές στα ΑΤΜ. Οσο μάλιστα περνάει η ώρα οι ουρές μεγαλώνουν. Πολλά μηχανήματα αυτόματης ανάληψης δεν διαθέτουν πλέον χρήματα και οι πολίτες ψάχνουν από ΑΤΜ σε ΑΤΜ, προκειμένου να κάνουν ανάληψη.  


Η πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών Λούκα Κατσέλη, δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων: "Μπορώ να διαβεβαιώσω ότι η τροφοδοσία των ΑΤΜ γίνεται ομαλά από την Τράπεζα της Ελλάδος, και όπου παρουσιάζονται -σε μεμονωμένες περιπτώσεις- προβλήματα λόγω αυξημένων εκροών, αυτές αποκαθίστανται το γρηγορότερο δυνατόν."

Υπό τον φόβο και την ανασφάλεια, πολλοί πολίτες σπεύδουν από το πρωί τόσο σε σούπερ μάρκετ όσο και σε βενζινάδικα προκειμένου να προμηθευτούν τα απαραίτητα, μη ξέροντας πως θα εξελιχθούν τα πράγματα. Η εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι η αύξηση της κίνησης που παρατηρείται είναι της τάξης του 30%. Σύμφωνα με πληροφορίες οι καταναλωτές έτρεξαν να ψωνίσουν όχι τα απολύτως απαραίτητα ως συνήθως, αλλά με προοπτική «πολιορκίας».

Η κίνηση στα πρατήρια καυσίμων είναι αυξημένη όπως αναφέρουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ εκπρόσωποι των βενζινοπωλών. Τόσο οι βενζινοπώλες όσο και οι εταιρίες εμπορίας διαβεβαιώνουν, πάντως, ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στον εφοδιασμό της αγοράς με καύσιμα και ότι όλες οι παραγγελίες που είχαν προγραμματιστεί για σήμερα θα εκτελεστούν κανονικά. Ανέφεραν ότι "αν ένα πρατήριο ξεμείνει αυτό θα οφείλεται στην αυξημένη ζήτηση. Ωστόσο, πρόβλημα στον εφοδιασμό της αγοράς δεν υπάρχει".

Δεν υπάρχουν σχόλια: