Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

ΥΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗ:Μέλη της παρέας των Κρητικών,αναμένεται να καλέσει η ανακρίτρια Ιωαννίνων


Μέλη της παρέας των Κρητικών που φοιτούσαν στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων και πρωταγωνιστούσαν συστηματικά σε περιστατικά bullying σε βάρος του Βαγγέλη Γιακουμάκη αναμένεται να καλέσει η ανακρίτρια Ιωαννίνων μετά την άσκηση ποινικών διώξεων από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών για την πολύκροτη υπόθεση του 20χρονου σπουδαστή από το Ρέθυμνο, η εξαφάνιση του οποίου συγκλόνισε το πανελλήνιο τον περασμένο Φεβρουάριο και η αυλαία της έπεσε στα μέσα Μαρτίου με τον πλέον τραγικό τρόπο, την ανεύρεση της σορού του σε παραλίμνια περιοχή. Δίπλα του είχε βρεθεί ο κρητικός σουγιάς με τον οποίο ο 20χρονος σπουδαστής έκοψε τις φλέβες του και έβαλε τέλος στη σύντομη ζωή του.


Μιλώντας στην εφημερίδα  «Εθνος» ο συνήγορος της οικογένειας Γιακουμάκη, ποινικολόγος Ιωαννίνων Δημήτρης Μπούκας είπε ότι ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για το κακούργημα της ανθρωποκτονίας, χωρίς όμως να προσωποποιεί τους δράστες και τα πλημμελήματα των επικίνδυνων σωματικών βλαβών και της παράνομης βίας και τα δύο κατ' εξακολούθηση.Σύμφωνα με πληροφορίες, οι διώξεις για τα πλημμελήματα αφορούν μέλη της παρέας των Κρητικών που κατά το πρώτο έτος της φοίτησης του Βαγγέλη Γιακουμάκη στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων προέβαιναν σε περιστατικά βίας σε βάρος του. Τα σκληρά και απαράδεκτα καψώνια καταγράφηκαν και στο πόρισμα της τριμερούς επιτροπής του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού - «Δήμητρα», το οποίο περιέχει καταθέσεις από συμφοιτητές του νεαρού, καθηγητές και εργαζομένους στη σχολή.Αρκετοί συμφοιτητές του κατέθεσαν στο στάδιο της προανάκρισης ότι η παρέα των Κρητικών κλείδωναν τον Βαγγέλη στην ντουλάπα και του έριχναν ένα κέρμα για να τραγουδά -το γνωστό «τζουκ μποξ»- και για να του ανοίξουν ώστε να βγει, ότι του έκλειναν το ζεστό νερό όταν έκανε μπάνιο, του ζήτησαν να τον δέσουν σε μία καρέκλα κι εκείνος απάντησε «αν θέλετε, δέστε με», γενικά η συμπεριφορά τους απέναντί του χαρακτηρίζεται ως «απαράδεκτη, βίαιη και εξευτελιστική».Δικαστικές πηγές έλεγαν στο «Εθνος» πως «τα πάντα είναι προς διερεύνηση και η ανάκριση θα γίνει με τη δέουσα σοβαρότητα και προσοχή».«Η οικογένεια έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στις Αρχές, αστυνομικές και δικαστικές. Το έχουμε πει από την αρχή και το δηλώνουμε και τώρα με έμφαση. Περιμένουμε το πόρισμα της ανάκρισης και συνεχίζουμε να βιώνουμε τον πόνο της απώλειας του Βαγγέλη βουβά», μας δήλωσε ο θείος του Βαγγέλη Γιώργος Βιρβιδάκης, που ήταν στα Γιάννενα την ημέρα που βρέθηκε νεκρός ο Βαγγέλης και ανέλαβε το βαρύ φορτίο της αναγνώρισης.

Σεμνός
Σεμνός, χαμηλών τόνων, εσωστρεφής, ο Βαγγέλης Γιακουμάκης δεν συμμετείχε σε φασαρίες, δεν είχε μπλέξει με περίεργες παρέες, επέλεγε την ησυχία και το διάβασμά του. Ετσι τον περιγράφουν οι φίλοι του, ενώ και ο ίδιος, ωστόσο, ουδέποτε παραπονέθηκε για κάτι και ουδέποτε παραδέχτηκε ότι υφίσταντο βία.«Με όλα αυτά που μαθαίνουμε ότι περνούσε ο Βαγγέλης, θα έλεγα ότι και πολύ άντεξε μέχρι να βάλει τέλος στη ζωή του», συμπλήρωσε ο κ. Βιρβιδάκης, ενώ ο Δημ. Μπούκας σημείωσε ότι «είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από την εξέλιξη αυτή με την άσκηση ποινικών διώξεων, για την οποία έχουμε ενημερωθεί προφορικά. Είμαι πεπεισμένος πως δεν μπορεί να κλείσει η υπόθεση ως μια απλή αυτοκτονία».Τα ίχνη του 20χρονου σπουδαστή χάθηκαν από τη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων το μεσημέρι της 6ης Φεβρουαρίου και από το ίδιο απόγευμα σήμανε συναγερμός. Η οικογένειά του στο Ρέθυμνο ανησύχησε και ειδοποίησε τις Αρχές φοβούμενη για το χειρότερο και δυστυχώς επιβεβαιώθηκε με τον πλέον τραγικό τρόπο.Παρά τις πολυήμερες έρευνες, κανένα ίχνος του δεν είχε βρεθεί, όλες οι μαρτυρίες που έλεγαν πως τον είδαν κάπου αποδείχτηκε ότι δεν είχαν καμία βάση και τελικά ένα ζευγάρι που έκανε τον πρωινό του περίπατο την Κυριακή 15 Μαρτίου εντόπισε τη σορό του σε κατάσταση σήψης στον Κατσικά Ιωαννίνων, κοντά στο γήπεδο της Ανατολής και σε απόσταση μικρότερη του ενός χιλιομέτρου από τη σχολή.Δίπλα στο άψυχο κορμί του Βαγγέλη Γιακουμάκη, ένα μέρος του οποίου είχε φαγωθεί από σκυλιά, βρέθηκε ο σουγιάς με τον οποίο ο νεαρός έκοψε τις φλέβες του, βάζοντας τέλος στη ζωή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: