Σάββατο 6 Ιουνίου 2015

Ανησυχητικές εξελίξεις - Ο Γιούνκερ αρνήθηκε να μιλήσει στο τηλέφωνο με Τσίπρα

Πόρτα “έφαγε” έφαγε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.Σύμφωνα με δημοσίευμα του Βήματος, ο κ.Γιούνκερ αρνήθηκε να δεχτεί τηλεφώνημα του κ. Τσίπρα, επειδή η Αθήνα δεν έχει ακόμη αποστείλει τις μεταρρυθμιστικές προτάσεις, όπως είχε δεσμευθεί, με προθεσμία την περασμένη Πέμπτη, αναφέρει το Reuters επικαλούμενο αξιωματούχο της ΕΕ.



«Ο έλληνας πρωθυπουργός ζήτησε τηλεφωνική επικοινωνία για τις 11 το πρωί του Σαββάτου (12 ώρα Ελλάδας), αλλά ο Γιούνκερ αρνήθηκε επειδή δεν υπάρχει πρόοδος στις συζητήσεις και οι προτάσεις, τις οποίες η ελληνική πλευρά υποσχέθηκε την Τετάρτη ότι θα στείλει την Πέμπτη δεν έχουν φτάσει ακόμη» ανέφερε ο αξιωματούχος.

«Δεν έχει υπάρξει καμία νέα εξέλιξη, οπότε δεν υπάρχει τίποτα να συζητήσουμε» είπε ο αξιωματούχος.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το Reuters κάνει αναφορά στη χθεσινή ομιλία Τσίπρα στη Βουλή, σημειώνοντας ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός έκανε μια «προκλητική ομιλία», που αποσκοπούσε στο να κερδίσει τη στήριξη του κοινοβουλίου στην άρνησή του να αποδεχθεί τα μέτρα που προτείνουν οι δανειστές.

«Ο Τσίπρας ισορρόπησε μεταξύ αγανάκτησης και σιγουριάς ότι μια συμφωνία είναι πιο κοντά από ποτέ» αναφέρει το πρακτορείο και σημειώνει το σχόλιο του αξιωματούχου της ΕΕ:«Γνωρίζουμε ότι εν μέρει είναι θέατρο, αλλά δεν χρειάζεται να έχουμε ρόλο σε κάθε σκηνή του δράματος».  

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

https://www.youtube.com/watch?v=6gwF-xNN6bY