Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Λείπουν 700 εκατομμύρια ευρώ! Εμπλοκή στο παρά 5 της συμφωνίας


Ποιοτικά και ποσοτικά είναι τα χαρακτηριστικά των μέτρων που πρέπει να ξεκαθαρίσουν οι δύο πλευρές. Είναι σαφείς ωστόσο η εμπλοκή με βάση τις απαιτήσεις του ΔΝΤ και όλα δείχνουν ότι υπάρχει ένα κενό της τάξης των 700 εκατομμυρίων ευρώ το οποίο πρέπει να καλυφθεί. Χρειάζονται επί της ουσίας επιπλέον μέτρα από την ελληνική πλευρά.Ο Αλέξης Τσίπρας σπεύδει εκτάκτως στις Βρυξέλλες για να δει για ακόμη μια φορά τους Γιούνκερ, Ντράγκι και Λαγκάρντ σε ακόμη μια προσπάθεια το κενό αυτό να γεφυρωθεί, ωστόσο με την κυβέρνηση να έχει ήδη διαμηνύσει ότι πλέον η μπάλα είναι στην πλευρά των δανειστών όλα δείχνουν ότι υπάρχει σοβαρή εμπλοκή. Υπάρχουν μέτρα όπως διαρρέεται τα οποία το ΔΝΤ τα... γυρίζει πίσω θεωρώντας τα τροχοπέδη στην ανάπτυξη των επιχειρήσεων.


Εκτός απ' τη φορολογία των επιχειρήσεων των ΔΝΤ αντιδρά και στους υπολογισμούς για τα έσοδα από τον ΦΠΑ και επί της ουσίας ζητά μεγαλύτερες αυξήσεις, ουσιαστικά με την υπαγωγή περισσότερων προϊόντων και υπηρεσιών στο 23%. Ταυτόχρονα όλα δείχνουν ότι η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών προσθέτει ένα επιπλέον εμπόδιο καθώς ήταν οι δανειστές που είχαν επιβάλει τη μείωσή τους.

Παράλληλα το ΔΝΤ κατηγορεί την Κομισιόν ότι δείχνει αρκετά διαλλακτική στάση έναντι της Ελλάδας. Μια ... διπλωματική εμπλοκή που καθυστερεί την διατύπωση ενός τελικού κειμένου συμφωνίας για την Ελλάδα σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: