Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

Σκάνδαλο FIFA: Ποιος είναι ο Έλληνας που συνελήφθη

Παγκόσμιο σοκ έχουν προκαλέσει οι συλλήψεις πρώην και νυν στελεχών της FIFA, για απάτες, ηλεκτρονικές παρακολουθήσεις και ξέπλυμα χρήματος, μέσα στις οποίες είναι και ο ελληνικής καταγωγής Κώστας Τάκκας.Οι Ελβετικές αρχές έκαναν γνωστά τα ονόματα των στελεχών της FIFA που συνελήφθησαν για υποθέσεις διαφθοράς σε έφοδο, έπειτα από αίτημα των αμερικανικών αρχών.Η πιο σημαντική σύλληψη είναι αυτή του αντιπροέδρου της εκτελεστικής επιτροπής της ΦΙΦΑ Τζακ Γουέμπ από τα Νησιά Κέιμαν, ο οποίος στο παρελθόν είχε χαρακτηριστεί από τον Ζεπ Μπλάτερ ως πιθανός διάδοχός του στην προεδρία της παγκόσμιας ομοσπονδίας. 



Μέσα σε αυτά τα ονόματα είναι και ο ελληνικής καταγωγής Κώστας Τάκκας, που επί 15 χρόνια ήταν γενικός γραμματέας της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας των Νησιών Κεϊμάν. Aπό τον Φεβρουάριο του 2014 είναι ο γενικός διευθυντής οικονομικών και λογιστικών υπηρεσιών της εταιρείας Abakan Inc.

Επίσης, είναι γενικός διευθυντής οικονομικών –από τον Δεκέμβριο του 2010- της Feigeda Electronic Technology Inc, διευθυντής οικονομικών και λογιστικών υπηρεσιών και μέλος του Δ.Σ. –από τις 27 Ιουλίου 2009- της Sonnen Corp καθώς και μέλος του Ινστιτούτου Ορκωτών Λογιστών στην Αγγλία και την Ουαλία.

Υπήρξε αντιπρόεδρος Οικονομικών της Paytel Industries Ltd. (1992-1994) και της Westward Exploration Ltd από το 1991 έως το 1995, ενώ το πτυχίο του είναι από το Imperial College of Science and Technology του Λονδίνου το 1978.

Οι συλληφθέντες:

Τζέφρι Γουέμπ (Νησιά Κέιμαν, πρόεδρος CONCACAF), Εουχένιο Φιγουερέδο (πρώην πρόεδρος ομοσπονδίας Ουρουγουάης και CONMEBOL), Τζακ Γουόρνερ (πρώην πρόεδρος ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας Τρίνινταντ και Τομπάγκο, πρώην πρόεδρος CONCACAF), Εδουάρδο Λι (πρόεδρος ομοσπονδίας Κόστα Ρίκα), Χούλιο Ρότσα (πρόεδρος ομοσπονδίας Νικαράγουα), Κώστας Τάκκας (γενικός γραμματέας ομοσπονδίας Νησιών Κέιμαν), Ράφαελ Εσκίβελ (πρόεδρος ομοσπονδίας Βενεζουέλας), Χοσέ Μαρία Μαρίν (πρώην πρόεδρος ομοσπονδίας Βραζιλίας), Νικολάς Λεός (Παραγουάη, πρώην πρόεδρος CONMEBOL), Βοράουι Μακούντι (Ταϊλάνδη, μέλος εκτελεστικής επιτροπής ΦΙΦΑ).

Επίσης, κατηγορίες αναμένεται να απαγγελθούν στα στελέχη εταιριών sports marketing Αλεχάντρο Μπουρζάκο, Άαρον Ντέιβιντσον, Χούγκο και Μαριάνο Τζίνκις και Χοσέ Μαργούλιες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: