Σάββατο 16 Μαΐου 2015

Σημαντικές εξελίξεις στην υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη


Την Παρασκευή το μεσημέρι στο Γιαννιώτικο τηλεοπτικό σταθμό ΒΗΜΑ και την εκπομπή της Βίλιαν Στασινού "Βήμα στον πολίτη" έγινε εκτενής αναφορά για την εξέλιξη της υπόθεσης του Βαγγέλη Γιακουμάκη και μάλιστα υπήρξε τηλεφωνική σύνδεση με τον ιδιωτικό ερευνητή Φόντα Βρόσγο που κατέθεσε τα νέα στοιχεία και απάντησε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων της εκπομπής Δημήτρη Λάμπρη και Μίλτο Γήτα. Σύμφωνα λοιπόν με τον ιδιωτικό ερευνητή η ογκώδης δικογραφία (πάνω από 100 σελίδες) περιλαμβάνει καταθέσεις από 100 μάρτυρες που μόλις πριν λίγες ημέρες ολοκληρώθηκαν και οι τελευταίες. Η δικογραφία πρέπει να παραδόθηκε τελικά στον εισαγγελέα Ιωαννίνων την Παρασκευή το πρωί.

Ένας συμφοιτητής κατέθεσε ότι το προηγούμενο βράδυ της εξαφάνισης (6 Φεβρουαρίου) ο Βαγγέλης, όταν πλέον όλοι οι φοιτητές είχαν επιστρέψει από την έξοδο τους,έφυγε στις 23:15 από τη Σχολή, χωρίς να ξέρουν που πάει μόνος του και επέστρεψε τα χαράματα μεταξύ 06:30- 07:30. Μετά πήγε κανονικά στο μάθημά του και τη συνέχεια τη γνωρίζουμε.

Δημοσιογράφοι: Πού να είχε πάει και πως πέρασε τη κρύα νύχτα έξω ή μήπως είχε με κάποια κοπέλα ραντεβού στο σπίτι της ή μήπως κάτι τον κυνηγούσε;  

Βρόσγος: Όχι δεν είχε ραντεβού, γιατί από την άρση τηλεφωνικού απορρήτου όλης της ημέρας εκείνης δεν βρέθηκε να επικοινώνησε με κανέναν. Αποτελεί μυστήριο το που πήγε εκείνο το βράδυ, τόσες ώρες μόνος του.

Δημοσιογράφοι: Γιατί μετά από 3 μήνες καταθέτει τώρα ο μάρτυρας αυτός; Τί φοβόταν; Άλλοι δεν το είδαν αυτό το περιστατικό;

Βρόσγος: Ο συγκεκριμένος φοιτητής σας δηλώνω ότι είναι πάρα πολύ αξιόπιστος μάρτυρας και έχει καταθέσει και στο παρελθόν στη διοικητική έρευνα της ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ του Υπουργείου δίνοντας πολύτιμα στοιχεία.

Δημοσιογράφοι: Ο συγκάτοικος γιατί δεν είπε τίποτα για την απουσία του Βαγγέλη εκείνο το βράδυ, αλλά και για άλλα πράγματα που δεν είδε;

Βρόσγος: Το παιδί αυτό δεν κοιμόταν σχεδόν ποτέ στη Σχολή το βράδυ τον τελευταίο χρόνο, αλλά στο σπίτι της κοπέλας του. Έτσι ο Βαγγέλης έμενε τα βράδια μόνος στο δωμάτιο του.

Ρωτήθηκε και για το περιστατικό με τον τραυματισμό του. Πράγματι πήγε στο νοσοκομείο για ράμματα στο δάχτυλο και μετά από λίγες ώρες εξήλθε. Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι δεν γνωρίζει ποια μέρα ακριβώς συνέβη το περιστατικό αυτό και τι καταγράφηκε στα ιατρικά περιστατικά σχετικά με το τραύμα του, γιατί δεν έχει ακόμα αποστείλει τα στοιχεία το νοσοκομείο. Ωστόσο δήλωσε ιδιαίτερα θυμωμένος, γιατί δεν πρόκειται για κόψιμο από ποτήρι, όπως γράφτηκε από τον Τύπο, αλλά από κάποιο άλλο αιχμηρό αντικείμενο και δεν είναι ατύχημα, όπως ατύχημα δεν ήταν και άλλα που έκαναν στο Βαγγέλη. Και συνεχίζει: τον βασάνιζαν συστηματικά με ιμάντα στο λαιμό, με εξευτελιστικά καψόνια, με χαστούκια, ξυλοδαρμούς άγριους, όπως τον Νοέμβριο στην εκδρομή της Θεσ/νίκης κ.α.

Δημοσιογράφοι: Υπάρχει σχετικό βίντεο που δείχνει βία κατά του Βαγγέλη;
Σε όλα αυτά τα περιστατικά βίας είναι τα 5 γνωστά άτομα ή είναι και άλλα;

Βρόσγος: Υπάρχει βίντεο και είναι μέρος της δικογραφίας, όπου ο Βαγγέλης είναι ξεκάθαρα θύμα βάναυσης συμπεριφοράς και όχι πλάκας. Σε κάθε περιστατικό βίας εναντίον του Βαγγέλη δεν είναι μόνο η ομάδα των κρητικών,όπως ειπώθηκε, αλλά κάθε φορά υπάρχει και διαφορετικός θύτης. Είναι πάνω από 7 άτομα.

Τέλος ρωτήθηκε και για τις ποινικές διώξεις των στελεχών της σχολής με βάση το πόρισμα της ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ και απάντησε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει ασκηθεί καμία δίωξη παρ'όλο που αποδόθηκαν ευθύνες. Το τελευταίο αυτό προκάλεσε την οργή της παρουσιάστριας, λέγοντας ότι κάποιοι ανίκανοι της Σχολής να ασκήσουν τα καθήκοντά τους δε θα σπιλώσουν την καλή φήμη της πόλης μας και ότι η υπομονή έχει εξαντληθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: