Κυριακή 31 Μαΐου 2015

Μακάβρια ανάληψη ευθύνης για την δολοφονία του σωφρονιστικού υπαλλήλου Σ. Καλλιμάνη

Ξαφνική ανάληψη ευθύνης για την εκτέλεση του αρχιφύλακα των φυλακών Δομοκού, Σεραφείμ Καλλιμάνη, με σκληρότατους χαρακτηρισμούς και αιχμές για γνωστό βαρυποινίτη.Με ένα μακροσκελέστατο κείμενο το οποίο δημοσιεύτηκε στο indymedia, η "Οργάνωση Πολιτοφυλακής Λαϊκή Δικαιοσύνη" αναλαμβάνει την ευθύνη για την εκτέλεση του αρχιφύλακα των φυλακών Δομοκού, Σεραφείμ Καλλιμάνη, στις 21 Φεβρουαρίου του 2015.



Οι χαρακτηρισμοί που χρησιμοποιούνται είναι ιδιαίτερα σκληρή, αφού στην αρχή της ανακοίνωσης αναφέρεται χαρακτηριστικά: "Ο Καλλιμάνης ήταν ένας εχθρός του λαού . ένας άθλιος βασανιστής του. Ένας πωρωμένος εξουσιαστής, που συνήθιζε να επιθεωρεί τις ακτίνες των φυλακών κρατώντας μια γκλίτσα. Σαν να ήταν οι κρατούμενοι τα πρόβατα του. Και εκείνος ο βοσκός τους. Έτσι αντιλαμβανόταν τη σχέση τους μαζί τους ο Καλλιμάνης. Με όρους γκλίτσας. Τέτοια ήταν η δικαιοδοσία και το αίσθημα υπεροχής που ένιωθε ότι είχε απέναντι τους. Στο διεστραμμένο του μυαλό, αυτός ήταν ο τσοπάνης και οι κρατούμενοι τα αρνάκια του!".

Ακόμη, στο τέλος η οργάνωση εκφράζει τα... συλληπητήριά της σε όσους έστειλαν στεφάνια στην κηδεία του αρχιφύλακα!

Σε προγενέστερο, μάλιστα, χρόνο της σύλληψης των ληστών του Διστόμου με τα μαύρα φαίνεται να είναι γραμμένη η προκήρυξη σύμφωνα με τους αναλυτές της Αντιτρομοκρατικής. 

Μία πρώτη εκτίμηση των ειδικών της ΕΛ.ΑΣ. λέει πως τα μέλη της πρωτοεμφανιζόμενης οργάνωσης είχαν φτιάξει αυτή την προκήρυξη με σκοπό την δημοσιοποίησή της προκειμένου να αποπροσανατολίσουν τις έρευνες της Ασφάλειας και της Αντιτρομοκρατικής, που θεωρούσαν ως βασικό ύποπτο της δολοφονίας του σωφρονιστικού τον Σπύρο Δραβίλα.

Ωστόσο τους "πρόλαβε" η σύλληψη και η αυτοχειρία του "καρφάκια", όπως ήταν το προσωνύμιο του Σπ. Δραβίλα, με αποτέλεσμα να δημοσιοποιήσουν αμέσως την προκήρυξη για να προφυλάξουν τα υπόλοιπα άτομα που πήραν μέρος στην δολοφονία.

Μεγάλη σημασία δίνουν οι αναλυτές της Αντιτρομοκρατικής στο υστερόγραφο της προκήρυξης που αφήνει αιχμές και υπονοούμενα για γνωστό ποινικό με "βαρύ" όνομα στις φυλακές, ο οποίος είχε στείλει στεφάνι στην κηδεία του θύματος, διαχωρίζοντας έτσι "κάθετα" την θέση του για την συγκεκριμένη ενέργεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: