Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Άγριος καβγάς Λοβέρδου – Λαφαζάνη στη Βουλή


Όλα ξεκίνησαν όταν στο πλαίσιο ερώτησης του Ανδρέα Λοβέρδου για την ενεργειακή πολιτική της χώρας, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ζήτησε από τον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης να ζητήσει συγνώμη για τις πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης στον τομέα της ενέργειας, και κυρίως σε σχέση με την πολιτική που ακολουθεί για τον ρώσικο αγωγό φυσικού αερίου.


Έντονη ήταν η αντίδραση του. Παναγιώτη Λαφαζάνη. «Όσα είπατε κ. Λοβέρδο τελούν σε απόλυτη και πλήρη σύγχυση. Υπάρχει ένα κόκκινο νήμα που τα διαπνέει, είναι η 5η φάλαγγα, η οποία δε θέλει να ακούσει την οποιαδήποτε κριτική στο ευρωπαϊκό κατεστημένο, λειτουργεί ως υπαλληλία των πιστωτών, ολιγαρχών, διαπλεκόμενων, media, που αν ακούσει κάτι να λέγεται για Γερμανική Ευρώπη είναι ως βολή εναντίον της χώρας» είπε χαρακτηριστικά. 

«Απάντησε ο μαχητής της δραχμής και ο οπαδός της πτώχευσης, αυτός που υπερασπίζεται τη ρήξη» απάντησε σε έντονο ύφος ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, χαρακτηρίζοντας τον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης «ακραιφνή υποστηρικτή της δραχμής μέσα στην κυβέρνηση» και «θλιβερή μειοψηφία στη χώρα». Παράλληλα εκτίμησε ότι «το σχέδιο Β’ που επικαλείστε δεν θα περάσει» πρόσθεσε ότι η μάχη του κ. Λαφαζάνη (υπέρ της δραχμής) είναι χαμένη. «Είστε ο κύριος εκφραστής της δραχμής και όσων κομπραδόρικων συμφερόντων κρύβονται πίσω από αυτή όχι συνειδητά βέβαια» πρόσθεσε με νόημα ο κ. Λοβέρδος. Παράλληλα μέμθηκε τον υπουργό για τις δηλώσεις του προ ολίγων εβδομάδων πως είναι αναπόφευκτη η σύγκρουση της Ελλάδας με την Ευρώπη και τη Γερμανία, κι αυτό, όπως σημείωσε, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας βρισκόταν στο Βερολίνο.

Και οι βολές συνεχίστηκαν με τον κ. Λαφαζάνη να μιλά για «παραλήρημα ενοχής από τον κ. Λοβέρδο». «Στο πρόσωπο του βλέπουμε την Ελλάδα των μνηνομίων και τα χάλια που μας έφεραν. Είστε συνυπεύθυνος γι αυτή την κρίση. Διαλύσατε τον τομέα της Εργασίας, της Παιδείας της Υγείας και είστε υπεύθυνος, συνένοχος και συναυτουργός» κατέληξε ο υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: