Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Αύριο, την Πρωτομαγιά, θέλουν να δούμε ΕΡΤ!


Με γοργούς ρυθμούς προχωρά η κυβέρνηση για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ μετά την ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου.Σύμφωνα μάλιστα με κυβερνητικές πηγές στόχος είναι ότι την 11η Ιουνίου 2015 που συμπληρώνονται δύο χρόνια από την ημέρα που η τρικομματική τότε κυβέρνηση έβαλε λουκέτο στην ΕΡΤ, να έχουν γίνει οι επαναπροσλήψεις των απολυμένων και όλα στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής να λειτουργούν κανονικά. Σύμφωνα μάλιστα με τις ίδιες πηγές, μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για την επαναλειτουργία της, επιθυμία πολλών είναι αύριο, ημέρα εορτασμού της Εργατικής Πρωτομαγιάς, να βγει στον αέρα ξανά το σήμα της ΕΡΤ αντικαθιστώντας αυτό της ΝΕΡΙΤ.


Άλλωστε εδώ και μέρες όλα τα απαραίτητα σήματα είναι έτοιμα και το μόνο που απομένει είναι να δοθεί η εντολή. Επίσης, τις τελευταίες ημέρες πραγματοποιούνται επαφές προκειμένου να αποφασιστεί ποιος θα αναλάβει το τιμόνι της ΕΡΤ. Ο κατάλογος των ονομάτων δεν είναι μεγάλος και ανάμεσά τους είναι οι Χρήστος Μαχαίρας, Γιώργος Πλοιός και Νίκος Μεγγρέλης, αλλά το… προβάδισμα φαίνεται να έχει ο Λάμπης Ταγματάρχης, ο οποίος έχει διατελέσει διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ.

Αύριο λοιπόν, 1η Μαΐου, επιθυμία της κυβέρνησης είναι οι τηλεθεατές να δουν το σήμα της ΕΡΤ ενώ από όσα συμβούν το επόμενο διάστημα στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής θα διαπιστωθεί αν ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας λειτουργήσει ως «δημόσια τηλεόραση» ή συνεχίσει ως «κρατική τηλεόραση» διατηρώντας τον ομφάλιο λώρο με τον κυβερνητικό μηχανισμό…!

Δεν υπάρχουν σχόλια: