Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

Ξένη δύναμη υποκλέπτει συνομιλίες υπουργών - Αποκάλυψη: Εντοπίστηκε περιστατικό παρακολούθησης μελών της κυβέρνησης

Θύμα τηλεφωνικών παρακολουθήσεων είναι η κυβέρνηση, μάλλον κατά το πρότυπο της παράνομης διαδικασίας που είχε στηθεί σε βάρος του Κώστα Καραμανλή και της κυβέρνησής του! Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός έχουν εντοπίσει περιστατικό υποκλοπής υπουργικής συνομιλίας με το εξωτερικό. Δράστης και πάλι ξένη δύναμη. Το γεγονός αυτό, όπως είναι φυσικό, έχει θορυβήσει το Μαξίμου, διότι ευλόγως πιθανολογεί ότι μπορεί να υποκλέπτονται και οι συχνές συνομιλίες του πρωθυπουργού με ομολόγους του στο εξωτερικό!!!



Οι λόγοι των παρακολουθήσεων
Προφανώς η υπόθεση αυτή έχει να κάνει: Πρώτον με την οικονομική διαπραγμάτευση, καθώς μία αρνητική εξέλιξή της με τους δανειστές και ένα ελληνικό ατύχημα μπορεί να έχει επιπτώσεις στο ευρώ και στις αγορές, συμπαρασύροντας το παγκόσμιο σύστημα σε μία γενικευμένη αναταραχή. Δεύτερον, με τα ανοίγματα Τσίπρα σε Κίνα και κυρίως σε Ρωσία, δεδομένου ότι εφ” όσον προχωρήσουν οι σχετικές συμφωνίες εκτός από την ενίσχυση της διαπραγματευτικής θέσης της Ελλάδας όσον αφορά στο οικονομικό της πρόβλημα, δημιουργούνται όπως φοβούνται σε Ευρώπη και Αμερική νέες συνθήκες στο γεωπολιτικό σκηνικό. Η δε Ελλάδα έχει νευραλγική θέση μεταξύ της αναβράζουσας Μέσης Ανατολής και της Ευρώπης, παρά το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν την υπολογίζει στην πράξη, όπως φαίνεται στο μεταναστευτικό, ως σύνορο της Γηραιάς Ηπείρου τη χώρα μας!!!

Ομοιότητες με Καραμανλή
Η παρακολούθηση της κυβέρνησης από μεγάλη χώρα της Δύσης έχει τα ίδια χαρακτηριστικά με τις υποκλοπές των οποίων υπήρξε θύμα ο Καραμανλής, μετά τα δικά του ανοίγματα στην εξωτερική πολιτική. Σε πρώτη φάση, αυτό που φαίνεται ότι απασχολεί Ευρώπη και Αμερική, είναι, όπως προαναφέρθηκε η δυνατότητα οικονομικής διείσδυσης, με όλες τις προεκτάσεις που μπορεί να έχει, της Μόσχας σε μία χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης η οποία μάλιστα είναι και μέλος της Ευρωζώνης. Υπενθυμίζεται σχετικώς ότι και στις δύο περιπτώσεις τηλεφωνικών υποκλοπών, δηλαδή και της κυβέρνησης Καραμανλή, τότε, και της κυβέρνησης Τσίπρα, τώρα, στο επίκεντρο της δυτικής ανησυχίας και, κυρίως, των ΗΠΑ ήταν ένας αγωγός φυσικού αερίου.


Αλλαγή ισορροπιών
Και αυτή ακριβώς η ελληνορωσική συνεργασία είναι που μεταβάλλει τις ισορροπίες στην περιοχή και, κατά κάποιο τρόπο αυτή η αλλαγή ισορροπιών που προέρχεται από τη δυνατότητα της χώρας μας να αμύνεται σε πιέσεις, δημιουργεί σε Βερολίνο αλλά και σε Ουάσινγκτον έντονο προβληματισμό για το πως η συνεργασία αυτή θα μπορούσε να εξελιχθεί.
Από την άλλη πλευρά ο τρόπος με τον οποίο θα αντιμετωπισθεί το οικονομικό προβλήματα της Ελλάδας αλλά και το όριο των παραχωρήσεων μέχρι το οποίο μπορεί η κυβέρνηση Τσίπρα να φτάσει, δημιουργεί την ανάγκη όπως γνωρίζουν εκ των προτέρων οι… ωτακουστές την πολιτική που θα ακολουθήσει η ελληνική κυβέρνηση. Γνωρίζοντας μάλιστα ότι θέλει να φανεί συνεπής και στις προεκλογικές της υποσχέσεις.
Πολιτικοί κύκλοι οι οποίοι έγιναν κοινωνοί της παρανομίας σε βάρος και άλλης μιας ελληνικής κυβέρνησης και, ενδεχομένως και άλλου ενός Έλληνα πρωθυπουργού, παρατηρούσαν ότι η «διαδικασία» έχει πολλά κοινά στοιχεία με εκείνη που είχε ακολουθηθεί στην περίπτωση Καραμανλή. Και τότε ο πρωθυπουργός είχε προσπαθήσει να ακολουθήσει το δόγμα της πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής, την οποία επιδιώκει και ο Αλέξης Τσίπρας, χρησιμοποιώντας μάλιστα την ίδια ορολογία για να δικαιολογήσει τα ανοίγματά του, κατά την επίσκεψή του στην Μόσχα. Επίσης δεν πρέπει να παραγνωρίζεται ότι οι παρακολουθούντες γνωρίζουν ότι υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ του Μαξίμου και του στρατηγείου του Καραμανλή στην Παναγή Κυριακού καθώς επίσης ότι μεταξύ του νυν και πρώην πρωθυπουργού έχουν οικοδομηθεί σχέσεις αμοιβαίας εμπιστοσύνης. Απόδειξη των σχέσεων αυτών είναι άλλωστε η επιλογή του στενού συνεργάτη του Καραμανλή, του Προκόπη Παυλόπουλου, για την Προεδρία της Δημοκρατίας αλλά και του εισαγγελέα Παπαγγελόπουλου, συνομιλητή του Καραμανλή, στη γενική γραμματεία του υπουργείου Δικαιοσύνης. Κατά σύμπτωση δε ο κ. Παπαγγελόπουλος είναι αυτός που κατηύθυνε τις έρευνες για τις υποκλοπές σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού αλλά και για το σχέδιο «Πυθία», με το πόρισμά του να είναι έτοιμο και να κατονομάζει και πρόσωπα –και από την αμερικανική πρεσβεία– τα οποία είχαν ανάμειξη στην υπονόμευση του πρώην πρωθυπουργού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: