Παρασκευή 10 Απριλίου 2015

Ιωάννινα: Συνάντηση Επιταφίων απόψε 10 μ.μ. στην Κάτω Πλατεία

Στις 10 απόψε το βράδυ θα γίνει η καθιερωμένη περιφορά και συνάντηση των Επιταφίων της πόλης των Ιωαννίνων στην Κάτω Πλατεία. Λόγω της εκδήλωσης, για την διευκόλυνση της κίνησης και για την ασφαλή μετακίνηση των πεζών που θα συνοδεύσουν τους Επιταφίους, η Τροχαία θα απαγορεύσει τη στάθμευση των αυτοκινήτων στην Κάτω Πλατεία (Πλατεία Ανδρέα Παπανδρέου), καθώς και στις οδούς Αβέρωφ και Μητροπόλεως από νωρίς το απόγευμα (5 μ.μ.) και μέχρι το τέλος της περιφοράς των Επιταφίων.



Οι Ακολουθίες 
Συνεχίζεται το πρόγραμμα των Ακολουθιών της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα, το οποίο ανακοινώθηκε από τη Μητρόπολη Ιωαννίνων. 

Σύμφωνα με αυτό, σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή, ώρα 8 π.μ. θα τελεστεί η Ακολουθία των Ωρών και στις 11 π.μ.  θα γίνει η Αποκαθήλωση. Στις 7.30 μ.μ. θα ψαλεί στους ναούς ο Επιτάφιος Θρήνος. Αύριο, Μέγα Σάββατο, ώρα 7 π.μ. θα γίνει η Θεία Λειτουργία του Μεγ. Βασιλείου, ενώ στις 11 μ.μ. θα ψαλούν τα προκαταρκτικά της Μεσονυκτίου Αναστάσεως. Στις 12 τα μεσάνυχτα θα γίνει η Τελετή της Αναστάσεως και θα ακολουθήσουν Όρθρος και η Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιωάννη του Χρυσοστόμου. Στις 11 π.μ. της Κυριακής θα γίνει ο Μέγας Εσπερινός του Πάσχα στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου εν Μονοεκκλησία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: