Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Ιωάννινα: Από 1 έως και 3 Μαΐου η ετήσια έκθεση μοντελισμού


Η Ένωση Μοντελιστών Ιωαννίνων (ΕΜΙ) θα πραγματοποιήσει την ετήσια έκθεση μοντελισμού της από 1 έως και 3 Μαΐου. Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στον φιλόξενο χώρο του φουαγιέ του πολιτιστικού πολυχώρου "Δημήτρης Χατζής" (παλαιά σφαγεία), τον οποίο ευγενικά παραχωρεί ο Δήμος Ιωαννιτών και το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών. Η είσοδος στο κοινό στην έκθεση είναι ελεύθερη. Για τους μοντελιστές μη μέλη της ΕΜΙ που επιθυμούν να συμμετάσχουν με έκθεμα υπάρχει χρέωση 1 ευρώ ανά έκθεμα με μέγιστο τα 5 ευρώ. Οι ανήλικοι μοντελιστές εξαιρούνται της χρέωσης.


Ώρες λειτουργίας της έκθεσης:
- Παρασκευή 1 Μαΐου από 10 πμ έως 9 μμ.
- Σάββατο 2 Μαΐου από 10 πμ έως 9 μμ.
- Κυριακή 3 Μαΐου από 10 πμ έως 3 μμ.

Η ΕΜΙ είναι ο αρχαιότερος σύλλογος μοντελισμού στην χώρα μας, δραστηριοποιούμενη διαρκώς στον χώρο του μοντελισμού από το 1992, με σκοπό την συνεργασία των μοντελιστών και την διάδοση του χόμπυ. 

Στην έκθεση θα παρουσιαστούν στατικά και τηλεκατευθυνόμενα μοντέλα όλων των τύπων των μελών μας, αλλά και μοντελιστών από διάφορους ελληνικούς και ξένους συλλόγους..

Κεντρικό θέμα της φετινής έκθεσης θα είναι ο ελληνοϊταλικός πόλεμος και τα αεροσκάφη που έλαβαν μέρος εκατέρωθεν. Επίσης, θα πραγματοποιηθεί για δεύτερη συνεχή χρονιά αφιέρωμα στο νεανικό μοντελιστικό εργαστήρι που πραγματοποίησε η ΕΜΙ σε συνεργασία με τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων και τις διευθύνσεις του 5ου και 10ου Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων. Το σεμινάριο διήρκεσε 3 περίπου μήνες σε εβδομαδιαία βάση και συμμετείχαν παιδιά της Ε' και ΣΤ' τάξης του σχολείου, υπό την καθοδήγηση μελών της ΕΜΙ. Οι κατασκευές των παιδιών θα παρουσιαστούν σε ιδιαίτερο χώρο στην έκθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: