Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θέλει από την Ελλάδα να επιβάλλει ελέγχους στην κίνηση κεφαλαίων αποκαλύπτει η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine


«Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θέλει από την Ελλάδα να επιβάλλει ελέγχους στην κίνηση κεφαλαίων» αναφέρεται ξεκάθαρα σε ρεπορτάζ της γερμανικής οικονομικής εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Zeitung.Η FAZ, επικαλούμενη πηγές από την ΕΚΤ προσθέτει.''Οι ελληνικές τράπεζες αντιμετωπίζουν μεγάλες εκροές καταθέσεων ενώ από τον Δεκέμβριο εκτιμάται ότι έφτασαν τα 20 δισ. ευρώ. Κύκλοι της Κεντρικής Τράπεζας ανέφεραν ότι συζητήθηκε το γεγονός ότι ακόμα η Ελλάδα δεν έχει επιβάλει capital controls.


Το Δ.Σ της ΕΚΤ εκτιμά ότι θα ήταν καλό αν επιβληθούν στην Ελλάδα έλεγχος στην κίνηση κεφαλαίων για να αντιμετωπιστεί η «αιμορραγία» των τραπεζών''.

Σύμφωνα πάντα με την FAZ στη συνεδρίαση της ΕΚΤ συζητήθηκε το εάν οι ελληνικές τράπεζες είναι φερέγγυες και για πόσο ακόμα χρονικό διάστημα θα είναι.

Και αμέσως μετά στο δημοσίευμα προστίθεται με νόημα.

''Δεδομένου ότι η προσωρινή παροχή ρευστότητας μέσω ELA είναι προσωρινή, σε περίπτωση που δεν καταφέρει να συγκεντρώσει την πλειοψηφία των 2/3 του Δ.Σ της ΕΚΤ που απαιτείται, αυτό θα σημάνει την έξοδο από το ευρώ''.

Δεν υπάρχουν σχόλια: