Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

Η απάντηση Σακελλαρίδη στον Σόιμπλε για την απόφαση του Eurogroup


Μετά τη συμφωνία που επιτεύχθηκε στο έκτακτο Eurogroup της Παρασκευής, η κυβέρνηση "που δεν είχε εμπειρία σε τόσο δύσκολες διαπραγματεύσεις" είναι πλέον σε καλύτερο σημείο αφετηρίας σε σχέση με την 24η Ιανουαρίου, όπως τόνισε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης.Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας στο MEGA, αναφέρθηκε στις δηλώσεις του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μετά το Eurogroup, ότι η κυβέρνηση θα δυσκολευτεί να παρουσιάσει την απόφαση στον ελληνικό λαό. "O κόσμος καταλαβαίνει ότι αυτή τη στιγμή δόθηκε μια μάχη και σίγουρα είμαστε σε καλύτερο σημείο αφετηρίας από τις 24 Ιανουαρίου γιατί μιλάμε με άλλο ορίζοντα και άλλου είδους ρυθμίσεις", ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: "Δεν μιλάμε για τα μέτρα στο mail Χαρδούβελη και μέτρα περαιτέρω λιτότητας".


Ερωτηθείς για τα ισοδύναμα μέτρα που ζητούνται ο κ. Σακελλαρίδης εξήγησε μέσω του παραδείγματος της αντικατάστασης του ΕΝΦΙΑ με τον Φόρο Μεγάλης Περιουσίας ότι δεν υπάρχει κενό στο φορολογικό νόμο.

"Εμείς θα πούμε τι κερδίσαμε και τι χάσαμε με ειλικρίνεια. Δεν θα βαφτίσουμε το κρέας-ψάρι" συμπλήρωσε ο κ. Σακελλαρίδης ο οποίος παραδέχθηκε ότι είναι παραχώρηση η δέσμευση των χρημάτων του ΤΧΣ για τις τράπεζες γιατί δεν αντιστοιχεί σε αυτό που λέγαμε πριν τις εκλογές.

"Ο λαός είναι αρκετά ώριμος για να καταλάβει αν η χθεσινή συμφωνία είναι θετική ή αρνητική εξέλιξη" κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: