Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

Νέες εξονυχιστικές έρευνες για την εξαφάνιση - θρίλερ του 20χρονου Βαγγέλη

Οι δυνάμεις της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής, της ΕΜΑΚ, καθώς και μέλη εθελοντικών οργανώσεων,ξεκίνησαν τις έρευνες στον περιβάλλοντα χώρο της Σχολής και στην παραλίμνιο περιοχή.Την ίδια στιγμή,οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ,ελέγχουν το υλικό από κάμερες ασφαλείας,ενώ αύριο το πρωί,αναμένονται τα στοιχεία από το κινητό τηλέφωνο του Βαγγέλη Γιακουμάκη, καθώς υπήρξε μια καθυστέρηση από τις δύο εκ των τριών εταιρειών κινητής τηλεφωνίας.



Αστυνοκιμές πηγές,εκτιμούν πως αύριο το μεσημέρι,θα έχει ολοκληρωθεί από τα εγκληματολογικά εργαστήρια, πλήρως η διαδικασία ελέγχου του υλικού από τις κάμερες ασφαλείας και τις τηλεφωνικές συνομιλίες και θεωρούν πως θα είναι πλέον σε θέση να έχουν μια ποιο σαφή εικόνα για την υπόθεση.

Το πρωί του Σαββάτου, δυνάμεις της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής, της ΕΜΑΚ, μέλη εθελοντικών οργανώσεων πήραν μέρος σε μία μεγάλη επιχείρηση, η οποία επικεντρώθηκε στον περιβάλλοντα χώρο της Σχολής.

Μάλιστα στην έρευνα μετείχαν οι δύο ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι της ΕΜΑΚ και της Αστυνομίας. Στόχος είναι να ελεγχθεί εξονυχιστικά κάθε ύποπτος χώρος, είτε πρόκειται για εγκαταλελειμμένα κτίρια, είτε πρόκειται για πηγάδια και δεκάδες αύλακες και καλαμιώνες που υπάρχουν στα δεκάδες στρέμματα μέχρι τη λίμνη.

Από την έρευνα αυτή δεν προστέθηκε κανένα στοιχείο, ικανό να ρίξει φως στην εξαφάνιση του 20χρονου σπουδαστή από το Ρέθυμνο της Κρήτης.

Το πρόσωπο «κλειδί»...

Παράλληλα σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα της αστυνομίας, η οποία προσπαθεί να συνθέσει το παζλ όσων συνέβαιναν πριν την εξαφάνιση του Βαγγέλη και μπορεί να έχουν άμεση σχέση με αυτή.

Έτσι ελέγχεται υλικό από κάμερες ενώ αναμένονται ακόμη τα στοιχεία από το κινητό του τηλέφωνο, καθώς δεν έχουν απαντήσει οι δύο από τις τρεις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας.

Προσεκτικά εξετάζονται και οι μαρτυρίες που φτάνουν για την κατάσταση που επικρατούσε στη Γαλακτοκομική Σχολή, καθώς φαίνεται ότι ο Βαγγέλης δεν περνούσε εύκολες ημέρες.

Φαίνεται ότι κάποιοι συμφοιτητές του, συστηματικά τον εκφόβιζαν, ενώ υπάρχουν καταγγελίες για «καψόνια» που παραπέμπουν σε άλλες εποχές και τριτοκοσμικές χώρες. 

Μάλιστα πρωταγωνιστής όλων αυτών, ήταν ένας σπουδαστής από την Κρήτη επίσης. Ο ίδιος έχει αποφοιτήσει, σήμερα κάνει τη στρατιωτική του θητεία, όμως υπηρετεί σε μονάδα κοντά στα Γιάννινα και μάλιστα από τα Χριστούγεννα και μετά είχε κάνει ορισμένες επισκέψεις στη Σχολή.

Η Διεύθυνση της Σχολής βέβαια, εξακολουθεί να υποστηρίζει ότι ουδέποτε δέχτηκε καταγγελία για περιπτώσεις εκφοβισμού, ούτε η ίδια διαπίστωσε να συμβαίνει κάτι πέραν των συνηθισμένων στη Γαλακτοκομική.

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες εξαφανίστηκε ο Βαγγέλης παραμένουν αδιευκρίνιστες. Το βέβαιο είναι ότι εξήλθε από το δωμάτιο του λίγα λεπτά πριν τις δύο το μεσημέρι. Άφησε πίσω του όλα τα προσωπικά του αντικείμενα, όπως και το κινητό του τηλέφωνο.

Βγαίνοντας δεν πήρε ούτε καν το μπουφάν του, παρότι το κρύο ήταν πολύ τσουχτερό. Από κει και πέρα, δεν υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα αν βγήκε από τις εγκαταστάσεις της Σχολής και κινήθηκε προς την πόλη.

Η αστυνομία εξακολουθεί να εξετάζει το ενδεχόμενο με βάση τη μαρτυρία οδηγού αστικού λεωφορείου ότι τον πήρε από τη στάση μέχρι το κέντρο της πόλης.

Καθώς έχει περάσει ήδη μια εβδομάδα απο την εξαφάνιση του 20χρονου, οι μέρες που περνούν κάνουν το θρίλερ μεγαλύτερο όπως και την αγωνία της οικογένειας του Βαγγέλη η οποία βρίσκεται στα Γιάννινα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: