Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

Παρέμβαση ΗΠΑ για να φτιάξουν οι σχέσεις Ελλάδας – ΕΕ (;) - Τηλεφώνημα σε Βαρουφάκη από τον Αμερικανό ΥΠΟΙΚ -"Μαζί θα επιλύσουμε οικονομική κρίση"

Λίγες ώρες μετά την... επεισοδιακή συνάντηση του Γιάννη Βαρουφάκη με τον Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο νέος υπουργός Οικονομικών είχε αργά τη νύχτα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αμερικανό ομόλογό του, ζητώντας τη στήριξή του. Σύμφωνα με τον Μιχάλη Ιγνατίου και το MEGA, ο Λευκός Οίκος δεν σχολίασε τη συνάντηση Βαρουφάκη – Ντάισεμπλουμ, ούτε την άρνηση της κυβέρνησης να συνεργαστεί με την Τρόικα. 



Ο Αμερικανός ΥΠΟΙΚ, Τζακ Λιου, τόνισε ότι σε γενικές γραμμές ο Μπάρακ Ομπάμα είναι διατεθειμένος να συνεργαστεί με την Ελλάδα και “μαζί να επιλύσουμε την οικονομική και δημοσιονομική κρίση”. 

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, θεωρεί ότι η κρίση στην Ευρωζώνη, φέρνει αστάθεια, επιπλοκές και επιπτώσεις και στην αμερικανική οικονομία αλλά και στην παγκόσμια. Αυτός είναι και ο λόγος, που σκοπεύει να συνεργαστεί στενά με την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ελλάδα για να επιλυθούν οι διαφορές. 

Μέχρι στιγμή, πάντως, η Ουάσινγκτον δεν έχει απευθύνει επίσημη πρόσκληση στον Έλληνα πρωθυπουργό να επισκεφτεί τη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: