Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Καμμένος: "Από αυτή τη στιγμή η χώρα έχει κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα"

"Από αυτή τη στιγμή η χώρα έχει κυβέρνηση. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, είπε ο Πάνος Καμμένος μετά τη συνάντησή του στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου με τον Αλέξη Τσίπρα.Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ μίλησε για συμφωνία αρχών.



Αφού έδωσε τα χέρια για κυβέρνηση συνεργασίας με τον Πάνο Καμμένο, το μεσημέρι, ο Αλέξης Τσίπρας θα μεταβεί στις 15:30 στο Προεδρικό Μέγαρο για να πάρει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια και καθώς θα έχει τη δεδηλωμένη μετά τη στήριξη των ΑΝΕΛ, θα ακολουθήσει η ορκωμοσία του ως πρωθυπουργού. 

Την Τρίτη, θα οριστεί η νέα κυβέρνηση και στη συνέχεια θα ορκιστεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και εν συνεχεία, την Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου θα συγκληθεί σε Σώμα η Βουλή, θα εκλεγεί προεδρείο, θα γίνουν οι προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης, θα δοθεί ψήφος εμπιστοσύνης και στο επόμενο, άμεσο, διάστημα θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την εκλογή του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: