Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Ενόχληση Ομπάμα για τις διαρροές του Μαξίμου για το τηλεφώνημα στον Τσίπρα

Οικονομία, ευημερία, αντιτρομοκρατία και ασφάλεια στην Ευρώπη είναι τα θέματα που συζητήθηκαν στο επίμαχο τηλεφώνημα που έκανε ο Μπαράκ Ομπάμα στον Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να τον συγχαρεί για την εκλογή του, σύμφωνα με  τον Λευκό Οίκο.Αυτό που επισημαίνουν κύκλοι του Λευκού Οίκου, είναι ότι ο αμερικανός πρόεδρος είναι ενοχλημένος από τις διαρροές που έγιναν από το Μέγαρο Μαξίμου σχετικά με το τι συζήτησαν οι δύο άνδρες, αμέσως μετά το τηλεφώνημα, καθώς δεν επιθυμεί να γίνονται γνωστές με τέτοιο τρόπο οι συζητήσεις που έχει με άλλους ηγέτες. Και ο Λευκός Οίκος μπορεί να κάνει διαρροές, σημειώνουν οι ίδιες πηγές. 



Οι δύο άνδρες δεν συζήτησαν για την εσωτερική πολιτική κατάσταση. Για την οικονομία ο αμερικανός πρόεδρος εξήγησε τη θέση που έχει, ναι στην ανάπτυξη και όχι στη λιτότητα. Ο Λευκός Οίκος δεν τοποθετήθηκε στο θέμα της επαναδιαπραγμάτευσης των όρων του μνημονίου. 

Επίσημα, ο Λευκός Οίκος δηλώνει πως οι δύο ηγέτες επικεντρώθηκαν κυρίως στα είδη των μέτρων που μπορούν να πάρουν ώστε η Ελλάδα να μπορέσει να θέσει σε εφαρμογή τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις. 

Μέχρι στιγμή, πάντως, η Ουάσινγκτον δεν έχει απευθύνει επίσημη πρόσκληση στον Έλληνα πρωθυπουργό να επισκεφτεί τη χώρα.

Την ίδια ώρα, στην ενημέρωση που έκανε σήμερα ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, ανέφερε ότι θα συνεχιστεί η στενή συνεργασία των δύο χωρών.

«Θα εξακολουθήσουμε να συνεργαζόμαστε στενά με την Ευρωπαϊκή Ένωση, και αυτό σημαίνει ότι θα συνομιλούμε με τους νέους πολιτικούς ηγέτες της Ελλάδας, για να προσπαθήσουμε να λύσουμε τις διαφορές αυτές και να επαναφέρουμε την Ελλάδα και την Ευρώπη και την παγκόσμια οικονομία στον δρόμο της ανάπτυξης και της ευημερίας», είπε ο Τζος Έρνεστ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: