Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

''Φονικά'' μποφόρ εισβάλλουν στην Ελλάδα τις επόμενες ώρες

Χρόνια είχε η Ελλάδα να συναντήσει μία τέτοιου είδους κακοκαιρία όπως αναφέρει το Greek-Weather.Org, το οποίο προειδοποιεί με συνεχόμενα έκτακτα δελτία, για ακραία και ενδεχομένως και ''φονικά'' καιρικά φαινόμενα που θα πλήξουν τη μισή ίσως και παραπάνω Ελλάδα.Μάλιστα το Greek-Weather.Org, κάνει λόγο για ''φονικά'' μποφόρ, θυελλωδών ανέμων που θα επικρατήσουν σε όλη τη χώρα και κυρίως στα πελάγη, από το μεσημέρι της Παρασκευής 30/1 ως και το μεσημέρι της Κυριακής 1/2.



Πιο συγκεκριμένα, το Greek-Weather.Org, αναφέρει πως σε όλη την Ελλάδα θα κυριαρχήσουν θυελλώδεις δυτικοί, νοτιοδυτικοί άνεμοι, με ένταση η οποία θα αγγίζει ακόμα και τα 8 με 9 ίσως και 10 μποφόρ, ενώ σε ορισμένα τμήματα δεν αποκλείονται και άνεμοι με την πρωτοφανή ένταση των 11 μποφόρ !!

Πραγματικά τέτοιου είδους άνεμοι, μπορούν να αποβούν μοιραίοι και φονικοί αν δεν προσέξουμε. Τεράστια προσοχή λοιπόν στα παρακάτω τμήματα όπου οι άνεμοι θα αγγίξουν ακόμα και τα 10 με 11 μποφόρ : Τεράστια προσοχή στο Ιόνιο πέλαγος, την δυτική Ήπειρο, τη δυτική Στερεά Ελλάδα, τη δυτική Πελοπόννησο, το κεντρικό και βόρειο, βορειοανατολικό Αιγαίο, καθώς και στην ανατολική Μακεδονία και την Θράκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: