Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Σε συνθήκες βαθιάς κατάψυξης οι ΗΠΑ

Μεγάλη χιονοθύελλα πλήττει την Νέα Υόρκη τις τελευταίες ώρες με τα εκχιονιστικά και οχήματα έκτακτης ανάγκης να προσπαθούν να επαναφέρουν την πόλη στους παλιούς της ρυθμούς. Η ανακοίνωση της «άφιξης» της μεγάλης χιονοθύελλας, η οποία περιγράφεται από τις αρχές ως μια από τις σοβαρότερες που έχουν πλήξει τη Νέα Υόρκη οδήγησε στην κινητοποίηση των αρχών και στη λήψη έκτακτων μέτρων πρόληψης, όπως η διακοπή των δημόσιων μέσων μεταφοράς από τις 23:00 τοπική (στις 06.00, το πρωί της Τρίτης, ώρας Ελλάδας). Στη Νέα Υόρκη, όπως μεταδίδει το CNN, το χιόνι πέφτει ήδη με ταχύτερο ρυθμό, οι ριπές ανέμου είναι όλο και ισχυρότερες και οι θερμοκρασίες όλο και ψυχρότερες.



Μάλιστα, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία χρησιμοποιεί όρους όπως «απειλητική για τη ζωή» και «ιστορική» για να περιγράψει το καιρικό σύστημα που αναμένεται να πλήξει τη Νέα Υόρκη και τις γειτονικές αμερικανικές πολιτείες τις αμέσως επόμενες ώρες.

Σχεδόν 7.000 πτήσεις ακυρώθηκαν για τη Δευτέρα και την Τρίτη, σύμφωνα με την ειδική ιστοσελίδα παρακολούθησης των πτήσεων Flightaware.com. Εκατοντάδες πτήσεις έχουν ήδη ακυρωθεί και για την Τετάρτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: