Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

Πληροφορίες της Rai για ακόμη τέσσερις νεκρούς στο Norman Atlantic – Πιθανότατα βρέθηκαν σε μια από τις σωσίβιες λέμβους του πλοίου


Οι πληροφορίες παραμένουν συγκεχυμένες. Καθώς η επιχείρηση διάσωσης στο Normal Atlantic συνεχίζεται και 149 άνθρωποι περιμένουν τα ελικόπτερα του ιταλικού και του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού να τους σώσουν, η ιταλική τηλεόραση Rai μεταδίδει μια τραγική πληροφορία: πως στο πλοίο όπου τα ξημερώματα της Κυριακής ξέσπασε φωτιά στο γκαράζ έχουν εντοπιστεί ακόμη τέσσερις νεκροί. Αρχικά, η Rai μετέδωσε πως οι τέσσερις νεκροί βρέθηκαν στο γκαράζ. Στη συνέχεια η πληροφορία άλλαξε σύμφωνα με τη μαρτυρία ενός Τούρκου διασωθέντα που έφτασε στο Μπάρι, οι τέσσερις νεκροί βρίσκονταν σε σωστική λέμβο. 


Ο άνθρωπος, σε κατάσταση σοκ, είπε πως είδε τη βάρκα να έχει σφηνώσει και να έχει καεί. 
Αν η πληροφορία ισχύει, ο αριθμός των νεκρών από τη ναυτική τραγωδία της Κυριακής θα φτάσει στους πέντε, αφού ήδη έχει ανακοινωθεί ο θάνατος του Έλληνα Γιώργου Ντούλη, που στην προσπάθειά του να μπει σε σωστική λέμβο, εγκλωβίστηκε σε "γλίστρα" του πλοίου και έχασε τη ζωή του. Μαζί του ήταν η σύζυγός του, που διασώθηκε και έχει ήδη μεταφερθεί τραυματισμένη σε νοσοκομείο του Μπρίντεζι.

Η επιχείρηση διάσωσης συνεχίζεται χωρίς σταματημό. Ελικόπτερα του ιταλικού και του Πολεμικού Ναυτικού δεν σταμάτησαν όλη τη νύχτα τις πτήσεις και μέχρι στιγμής έχουν απομακρύνει από το πλοίο 329 επιβάτες, ενώ πάνω στο πλοίο παραμένουν 149 άνθρωποι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: