Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Η RAI λέει ότι 80 από τους διασωθέντες δεν είχαν δηλωθεί σε καμιά λίστα

Ακόμη μεγαλύτερη σύγχυση σχετικά με τους νεκρούς και αγνοούμενους από τη ναυτική τραγωδία προκάλεσε ρεπορτάζ της ιταλικής κρατικής τηλεόρασης RAI όπου αναφέρθηκε ότι 80 εκ των διασωθέντων δεν περιλαμβάνονταν σε καμία λίστα!Αυτό σημαίνει ότι ο αριθμός των αγνοούμενων μπορεί να φτάνει τους... 100, κάτι που προφανώς προκαλεί απίστευτο πανικό και δείχνει το μπάχαλο που επικρατεί.



«Η αγωνία μου είναι να ταυτοποιήσω πρόσωπα, έχω πολύ μεγάλη αμφιβολία αν είναι πραγματικά όλα τα ονόματα» παραδέχθηκε μιλώντας στο βραδινό δελτίο ειδήσεων του Mega υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. «Εμφανίζονται δύο συνεπώνυμοι επιβάτες που τελικά είναι ένας» πρόσθεσε ο κ. Βαρβιτσιώτης και ουσιαστικά κατήγγειλε έλλειμμα επικοινωνίας και έλλειμμα συντονισμού με την ιταλική πλευρά!

Οπως ανέφερε το Mega, αρχικά οι ιταλικές Αρχές έκαναν λόγο για 478 επιβαίνοντες εκ των οποίων διασώθηκαν οι 432, ενώ εντοπίστηκαν και πέντε νεκροί. Ωστόσο αυτά τα στοιχεία αυτομάτως καταδείκνυαν πως αγνοούνταν 41 άνθρωποι.

Όμως αργότερα και λίγο μετά τις 20:00 το βράδυ της Δευτέρας, το Λιμενικό Σώμα της Ιταλίας μείωσε τον αριθμό των επιβαινόντων σε 458 και των διασωθέντων σε 427. Οι νεκροί πλέον επισήμως είναι δέκα και με τα στοιχεία αυτά οι αγνοούμενοι είναι 21. Ωστόσο οι ελληνικές Αρχές που έχουν διαφορετική λίστα κάνουν λόγο για 36 αγνοούμενους.

Πάντως οι ελληνικές και ιταλικές Αρχές κάνουν αντιπαραβολή των στοιχείων που υπάρχουν στις λίστες ώστε να εξακριβωθεί η ταυτότητα των διασωθέντων αλλά και να διαπιστωθεί ποιος είναι ο ακριβής αριθμός των επιβαινόντων.

Οι ιταλικές Αρχές έχουν ανεβάσει στο πλοίο ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά και ξεκινούν άμεσα έρευνες στους εσωτερικούς χώρους του πλοίου, ενώ και σκάφη ερευνούν στη θάλασσα για τυχόν επιβάτες που έπεσαν εκεί στην προσπάθειά τους να σωθούν. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Λιμενικού έχει προταθεί η μετάβαση κλιμακίου του Πυροσβεστικού Σώματος για να συνδράμει στις έρευνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: