Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Norman Atlantic: “Κινδυνέψαμε να καούμε σαν τα ποντίκια” - “Οι Ιταλοί διασώστες μας κλωτσούσαν” - Απίστευτες περιγραφές όσων επέστρεψαν


Πάτησαν σε ελληνικό έδαφος ακόμη 15 από τους Έλληνες διασωθέντες του Norman Atlantic οι περιγραφές τους συγκλονίζουν.Ο Αντώνης Μυλωνάς τονίζει πως, σύμφωνα με το patrastimes, πως “Αν δεν υπήρχαν τα super puma θα καιγόμασταν σαν τα ποντίκια. Ήμασταν αβοήθητοι από τις 5.30 το πρωί της Κυριακής. Δεν μας έδωσαν ούτε ένα ποτήρι νερό”, δηλώνει χαρακτηριστικά για να συμπληρώσει πως "δεν δούλεψε τίποτα…"Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία ηλικιωμένης επιβάτιδας η οποία σε απόγνωση δηλώνει στην κάμερα ότι αναζητά τον άνδρα της, αλλά κανείς δεν την ενημερώνει πού βρίσκεται.


Επίσης καταγγέλλει απαράδεκτες συμπεριφορές από τους Ιταλούς διασώστες, οι οποίοι όπως είπε τους κλότσαγαν, τους έβγαζαν τα σωσίβια και έβαζαν στη θέση τους Ιταλούς.

Σε δηλώσεις που έκαναν οι διασωθέντες στην αίθουσα υποδοχής του νότιου λιμανιού της Πάτρας, περιέγραψαν τις δραματικές ώρες που έζησαν πάνω στο «Norman Atlantic», από την στιγμή που ξέσπασε η πυρκαγιά, μέχρι να παραληφθούν από τα σωστικά μέσα.

Όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά, είχαν βρει καταφύγιο, είτε δίπλα στην γέφυρα του πλοίου, είτε στο τελευταίο ανοικτό κατάστρωμα, προσπαθώντας να σωθούν από την φωτιά και τις αναθυμιάσεις.

Στο λιμάνι της Πάτρας βρίσκονταν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, καθώς και γιατροί, προκειμένου να προσφέρουν στους 15 διασωθέντες όποια βοήθεια χρειάζονταν, ενώ είχε εξασφαλισθεί μέριμνα για την μεταφορά τους και την φιλοξενία τους.

Νωρίτερα στις 21:45, στην αεροπορική βάση της Ελευσίνας το αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας που μετέφερε από το Λέτσε και το Μπάρι της Ιταλίας διασωθέντες του Norman Atlantic.

Σε δηλώσεις τους εξέφρασαν, μεταξύ άλλων, την αγανάκτησή τους για τη μη συνεργασία των Ιταλών μελών του πληρώματος με τους Έλληνες αλλά και τη γενικότερη στάση τους έναντι της κατάστασης που είχε προκληθεί στο πλοίο και απέναντι στους επιβάτες.

Στο αεροδρόμιο βρέθηκαν και συγγενείς επιβαινόντων του πλοίου που προσπαθούσαν να μάθουν κάποιο νέο για τους δικούς τους ανθρώπους καθώς δεν έχουν καταγραφεί στους καταλόγους που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα.

Με πηγές από το PatrasTimes και το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: