Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

Βαρβιτσιώτης: Έρχεται δύσκολη νύχτα, ευελπιστούμε να διασώσουμε όλους τους επιβάτες

Η φωτιά πάνω στο πλοίο αυτή την ώρα βρίσκεται υπό μερικό έλεγχο - Υπάρχουν δυσκολίες στη ρυμούλκηση προς το Μπρίντιζι.Σχετικά με την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης των 313 επιβαινόντων που παραμένουν εγκλωβισμένοι στο φλεγόμενο Norman Atlantic, συνέντευξη Τύπου έδωσε ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.Ο κ. Βαρβιτσιώτης είπε συγκεκριμένα πως: «Αυτή τη στιγμή πνέουν στην περιοχή μέχρι και 10 μποφόρ, ενώ έντονη είναι η βροχή και το χαλάζι, που μέχρι τώρα μπλοκάρουν τη διάσωση που επιχειρούσαν τα ελικόπτερα που έσπευσαν εξαρχής στην περιοχή».



Ο ίδιος δήλωσε πως είναι στην ευτυχή θέση να ανακοινώσει πως έχουν διασωθεί 165 επιβαίνοντες, αλλά στη δυσάρεστη θέση να επιβεβαιώσει τo θάνατο ενός άντρα ελληνικής καταγωγής, ο οποίος εγκλωβίστηκε στη σκάλα διαφυγής.

Η φωτιά πάνω στο πλοίο αυτή την ώρα βρίσκεται υπό μερικό έλεγχο, όπως δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας, ενώ επιβεβαίωσε την πρόσδεση του υπό διάσωση σκάφους με ρυμουλκό. Ωστόσο, όπως δήλωσε, υπάρχει δυσκολία ρυμούλησης, η οποία γίνεται προσπάθεια να αποκατασταθεί.

Ο ίδιος σημείωσε πως οι ιταλικές αρχές έχουν αναλάβει την επιχείρηση της διάσωσης 
και πως η τελική απόφαση για το γεγονός πως ρυμουλκείται αυτή την ώρα το πλοίο στο Μπρίντιζι ανήκει στο κέντρο επιχειρήσεων της Ρώμης, καθώς έχουν καλύτερη επικοινωνία με το πλοίο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: