Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

Το ζήσαμε κι αυτό! Η ακροδεξιά Λεπέν αποθεώνει τον Τσίπρα!


Για "χαστούκι" στον Σταύρο Δήμα και νίκη του λαού με τις πρόωρες εκλογές, κάνει λόγο η Μαρίν Λεπέν, η οποία... αποθεώνει τον Αλέξη Τσίπρα. "Το Εθνικό Μέτωπο χαιρετίζει θερμά τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας της Βουλής των Ελλήνων και το "χαστούκι" στο πρόσωπο του υποψηφίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, κ. Δήμα, στο πλαίσιο της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας.Είναι η νίκη του λαού και των εκπροσώπων του ενάντια στην ευρωπαϊκή ολιγαρχία και τη μεγάλη χρηματοδότηση.


Οι πολιτικές της κοινής λογικής ενάντια στις πολιτικές λιτότητας που εφαρμόζονται στην Ελλάδα με τον πιο βίαιο τρόπο, είναι οι μόνες ικανές να αποκαταστήσουν την οικονομία της χώρας, που είναι θύμα της Ευρωπαίκής Ένωσης και των καταστροφικών δογμάτων της", αναφέρει στο blog της.

Και συνεχίζει: "Τα γεγονότα που συμβαίνουν αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα είναι εφιάλτης για τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά ένα δημοκρατικό όνειρο για τον λαό. Η κρίση στρέφεται εναντίον της ευρωπαϊκής κάστας και τι καλύτερο να φέρει η Ελλάδα ένα ξαφνικό χτύπημα που θα είναι μοιραίο".

Στο λογαριασμό του στο Twitter, το Νούμερο 2 του " Εθνικού Μετώπου", Φλοριάν Φιλιπό, χαιρέτησε και αυτός τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας επισημαίνοντας ότι, επιτέλους στην Ελλάδα φύσηξε άνεμος αλλαγής".

Άκρα Δεξιά ή άκρα Αριστερά;
Το περιοδικό «New Europe», σχολιάζοντας τις δηλώσεις της Λεπέν, φρέσκαρε τη μνήμη των αναγνωστών επισημαίνοντας ότι ίσως επιβεβαιωθεί η δήλωση του Νικολά Σαρκοζί πριν δύο μήνες ότι η Λεπέν δεν ανήκει στην άκρα Δεξιά αλλά στην άκρα Αριστερά.

Στην ιστοσελίδα του, το αγγλόφωνο περιοδικό με έδρα τις Βρυξέλλες, εξηγεί πως τα διθυραμβικά σχόλια της Λεπέν για τον Τσίπρα εξηγούνται με βάση τη σχέση που είχε αναπτύξει η ίδια με τον ρωσικό παράγοντα, το μαύρο πρόβατο της Ευρώπης, και γενικότερα της Δύσης.

Η Λεπέν που θριάμβευσε στις πρόσφατες Ευρωεκλογές δεν έχει κρύψει τη συμπάθεια που τρέφει στο Ρώσο Πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, αναφέρει το περιοδικό. Ήταν από τις πρώτες που τάχθηκαν ενεργά εναντίον της απόφασης των Ευρωπαίων να επιβάλλουν εμπάργκο στη Ρωσία, ως αντίποινα για τις επεκτατικές κινήσεις στην Ουκρανία, ενώ αντιθέτως υποστήριξε δημόσια τους ρωσόφωνους της Ανατολικής Ουκρανίας.

«Είναι γνωστή η ρητορική της Λεπέν κατά της ΕΕ που την κατηγορεί ότι δημιουργεί τεχνηέντως συνθήκες "Ψυχρού Πολέμου"», ενώ οι σχέσεις του κόμματός της με το ρωσικό κεφάλαιο επεκτάθηκαν όταν τον περασμένο Νοέμβριο παραδέχτηκε πως έλαβε δάνειο, ύψους 11 εκατομμυρίων δολαρίων από ρωσική τράπεζα. Ίσως, τελικά, επιβεβαιωθεί εκ των υστέρων η extreme ατάκα του Νικολά Σαρκοζί προ δύο μηνών ότι «η Λεπέν δεν ανήκει στην άκρα Δεξιά, αλλά στην άκρα Αριστερά».

Δεν υπάρχουν σχόλια: