Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

Το κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου φέρνει ραγδαίες εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ - Σενάρια ακόμα και για παραίτηση Βενιζέλου ώστε να μην υπάρξει διάσπαση

Τα τελευταία 24ωρα η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ επί της ουσίας έχει εγκαταλείψει το κυνήγι της ψήφου στη Βουλή με σκοπό την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας κατά την τρίτη ψηφοφορία την Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι, αποδεχόμενη την πορεία προς τις κάλπες και το μόνο που την απασχολεί είναι η δημιουργία κόμματος υπό τον Γ. Παπανδρέου.Η αποφασιστικότητα του πρώην πρωθυπουργού να προχωρήσει στην ίδρυση νέου κόμματος έχει ενεργοποιήσει τα ανακλαστικά του Κινήματος και ήδη στελέχη κινούνται παρασκηνιακά προκειμένου ο κ. Παπανδρέου να μην προχωρήσει στην κίνησή του.



Μάλιστα, σενάρια των τελευταίων ωρών αναφέρουν πως στελέχη του κόμματος σκέφτονται ακόμα και να πιέσουν τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ σε παραίτηση προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα. 

Ένα τέτοιο σενάριο για παραίτηση του Βενιζέλου από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ θα προβλέπει και την ανάδειξη ενός τρίτου προσώπου ως μεταβατικού Προέδρου που θα οδηγήσει το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές και σε ιδεολογικοπολιτικό και εκλογικό Συνέδριο από μηδενική βάση.

Φαβορί, σύμφωνα με αυτά τα σενάρια, για τη θέση του μεταβατικού Προέδρου είναι ένας εκ των Νίκου Ανδρουλάκη, γραμματέα και ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ και της Φώφης Γεννηματά, αναπληρώτριας υπουργού Εθνικής Άμυνας.

Σύμφωνα με αυτά τα σενάρια, η εξέλιξη αυτή εάν και εφόσον πειστεί ο κ. Βενιζέλος και με τον κ. Παπανδρέου πιθανώς να το εξετάζει, να λάβει και επίσημο χαρακτήρα με έκτακτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας πριν από το τέλος του έτους, όπου ο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα ανακοινώσει τη σχετική πρωτοβουλία προκειμένου την ύστατη ώρα να αποφευχθεί η διάσπαση του Κινήματος.

Βέβαια το να κάνουν πίσω από τις θέσεις τους οι κ. Βενιζέλος και Παπανδρέου την ώρα που έχει στηθεί σκηνικό...2007 δεν είναι τόσο απλό και εύκολο, καθώς ο μεν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν είναι...Παπανδρέου, ο δε πρώην πρωθυπουργός δεν είναι...ο Παπανδρέου του 2011!

Δεν υπάρχουν σχόλια: