Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

Παγωνιά και τσουχτερό κρύο τις επόμενες ώρες

Αισθητή πτώση της θερμοκρασίας από την ερχόμενη Κυριακή 21 Δεκεμβρίου, με παγερούς βοριάδες που θα αγγίζουν ακόμα και τα 7-8 μποφόρ, στα πελάγη ίσως να αγγίζουν και τα 8-9 μποφόρ.Ωστόσο μαζί με αυτό το κρύο, για λίγες ώρες από το βράδυ της Κυριακής ως και το πρωί της Δευτέρας, θα πέσουν και χιονοπτώσεις ασθενούς ως και μέτριας γενικά έντασης, σε ημιορεινά και ορεινά τμήματα της Μακεδονίας, της Ηπείρου και της Θεσσαλίας, αρχικά πάνω από τα 400-500 μέτρα υψόμετρο, ωστόσο προς τις πρωινές ώρες της Δευτέρας, κάποιες νιφάδες ή και χιονοπτώσεις, θα σημειωθούν πιθανότατα και σε πεδινά και παραθαλάσσια τμήματα της κεντρικής και δυτικής Μακεδονίας, ενώ τα υψόμετρα χιονοπτώσεως θα πέσουν κατά 100 με 200 μέτρα στην Ήπειρο και τη Θεσσαλία.



Γρήγορα τη Δευτέρα ο καιρός θα βελτιωθεί αισθητά, ωστόσο το κρύο θα είναι τσουχτερό ιδιαίτερα στη βόρεια Ελλάδα, όπου μέσα στην ημέρα η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 6-7 ίσως και 8 βαθμούς Κελσίου, ενώ αργά το βράδυ θα σημειωθούν και αρνητικές θερμοκρασίες ιδιαίτερα σε ημιορεινά και ορεινά τμήματα. Η θερμοκρασία ενδέχεται να πέσει σε κάποιες από αυτές τις περιοχές ακόμα και στους -5 με -4 βαθμούς Κελσίου.

Για τα Χριστούγεννα ο καιρός ενδέχεται να είναι καλός αλλά και ψύχρα ως και κρύο, ωστόσο μετά τα Χριστούγεννα και προς τη Πρωτοχρονιά, το Greek-Weather.Org, προβλέπει νέα ψυχρή εισβολή με διάρκεια και περισσότερα χιόνια στην Ελλάδα. Νεότερα και τις επόμενες ώρες και ημέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: