Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

Νέο θρίλερ με εξαφάνιση αεροσκάφους! Χάθηκε από τα ραντάρ αεροπλάνο της AirAsia – Το αίτημα πριν χαθεί η επικοινωνία

Μνήμες από την εξαφάνιση της πτήσης MH370 της Malaysia Airlines ξυπνούν με την εξαφάνιση ακόμη ενός αεροσκάφους, αυτή τη φορά της εταιρίας AirAsia. Το Airbus A320-200 είχε 155 επιβάτες και πλήρωμα και είχε απογειωθεί από την Σαραμπίγια της Ινδονησίας με προορισμό τη Σιγκαπούρη. Στις 07:24 το πρωί όμως (τοπική ώρα), το αεροπλάνο έχασε κάθε επαφή με τα ραντάρ και από εκείνη την ώρα αγνοείται!Την εξαφάνιση της πτήσης QZ8501 επιβεβαίωσε μέσω Twitter και Facebook και η AirAsia, τονίζοντας πως για την ώρα δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με τους επιβάτες και το πλήρωμα του αεροπλάνου. 



Ανάμεσα στους 155 επιβάτες της πτήσης βρίσκονται τρεις Νοτιοκορεάτες, ένας Βρετανός, ένας Μαλαίσιος και ένας από τη Σιγκαπούρη. Οι υπόλοιποι είναι Ινδονήσιοι.

Αξιωματούχος του υπουργείου Μεταφορών, ο Χάντι Μουστοφα, είπε σε τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι το αεροπλάνο έχασε την επαφή με τα ραντάρ πάνω από την θάλασσα της Ιάβας, ανάμεσα στα νησιά Καλιμαντάν και Ιάβα και πρόσθεσε πως το αεροσκάφος είχε ζητήσει έναν ασυνήθιστο αεροδιάδρομο πριν χάσει την επαφή.

Σύμφωνα με την εταιρία ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη έρευνες και επιχείρηση διάσωσης, ενώ η AirAsia έχει δημιουργήσει και ειδική τηλεφωνική γραμμή ώστε να ενημερώνει για τις εξελίξεις συγγενείς και φίλους των επιβατών της πτήσης που αγνοείται.

Το αεροπλάνο απογειώθηκε από το διεθνές αεροδρόμιο της Τζουάντα στις 05:27 το πρωί της Κυριακής (τοπική ώρα) και ήταν προγραμματισμένο να φτάσει στη Σιγκαπούρη τρεις ώρες αργότερα.

Δεν αποκλείεται ο κακός καιρός να είναι ένας από τους παράγοντες της εξαφάνισης του αεροπλάνου σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του CNN, Ντέρεκ Βαν Νταμ. «Είχαμε πληροφορίες για ισχυρή καταιγίδα την ώρα που το αεροπλάνο πετούσε», είπε και σημείωσε πως οι αναταράξεις δεν σημαίνει φέρουν πάντα πτώσεις αεροσκαφών.

Η AirAsia είναι εταιρία που έχει την έδρα της στη Μαλαισία και είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στην περιοχή της Ασίας. Έχει περίπου 100 προορισμούς και θυγατρικές σε πολλές ασιατικές χώρες. 

Θεωρείται αξιόπιστη και δεν έχει χάσει ποτέ αεροσκάφος της, σε αντίθεση με τον εθνικό αερομεταφορέα της Μαλαισίας, τη Malaysia Airlines, που μέσα στο 2014 "έζησε" δυο τραγωδίες: την εξαφάνιση της πτήσης MH370 πάνω από τον Ινδινό Ωκεανό και την συντριβή της πτήσης Mh17 στην Ουκρανία. 



Πηγή: CNN, BBC

Δεν υπάρχουν σχόλια: