Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

Στην Κύπρο μεταβαίνει ο Ευάγγελος Βενιζέλος

Στην Κύπρο μεταβαίνει την Τρίτη, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος για να συμμετάσχει την Τετάρτη σε τριμερή συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας, Αιγύπτου και Κύπρου.Ο κ. Βενιζέλος θα έχει συνομιλίες με τον κύπριο ομόλογό του για την τρέχουσα κατάσταση, εν όψει και της επίσκεψης που θα κάνει στην Κύπρο, στις 7 Νοεμβρίου, ο πρωθυπουργός, Αντ. Σαμαράς.Η συνάντηση των κκ. Βενιζέλου, Σούκρι και Κασουλίδη θα πραγματοποιηθεί στη Λευκωσία, στο πλαίσιο του εγκαθιδρυθέντος πλαισίου πολιτικών διαβουλεύσεων. 



Η υπουργική συνάντηση της Λευκωσίας αποτελεί συνέχεια των επαφών που είχαν οι υπουργοί Εξωτερικών των τριών χωρών στη Νέα Υόρκη τον περασμένο Σεπτέμβριο, στο πλαίσιο της 69ης Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Η συνάντηση θα έχει επίσης, προπαρασκευαστικό χαρακτήρα, ενόψει και της επικείμενης Συνόδου Κορυφής των αρχηγών των τριών κυβερνήσεων, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Κάιρο στις 8 Νοεμβρίου.

Στη συνάντηση της Λευκωσίας, οι υπουργοί Εξωτερικών αναμένεται να συζητήσουν, μεταξύ άλλων, θέματα που αφορούν στη μεταξύ τους συνεργασία σε πλειάδα τομέων, εξετάζοντας παράλληλα τρόπους περαιτέρω επέκτασής της στους τομείς της ενέργειας, της ασφάλειας και του τουρισμού.

Στο επίκεντρο της συζήτησης αναμένεται να βρεθεί και ο ρόλος που διαδραματίζουν οι τρεις χώρες στη διατήρηση συνθηκών ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, ενώ θα ανταλλαγούν απόψεις για περιφερειακά και διεθνή ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος.

Οι υπουργοί Εξωτερικών θα πραγματοποιήσουν ξεχωριστές μεταξύ τους διμερείς συναντήσεις, ενώ οι κκ. Βενιζέλος και Σούκρι θα γίνουν δεκτοί από τον πρόεδρο της Κύπρου, Νίκο Αναστασιάδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: