Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

"Ανακωχή" κήρυξαν Τσίπρας-Λαφαζάνης


Ένα βήμα πίσω έκαναν τόσο ο Αλέξης Τσίπρας όσο και ο επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας Παναγιώτης Λαφαζάνης στη λήξη της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.Ανάμεσα στις δύο πλευρές ξεκίνησε ένας ιδεολογικός "πόλεμος", όταν χθες ο Παναγιώτης Λαφαζάνης κατέκρινε την συμπόρευση με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, λέγοντας πως "πρέπει γίνει διεύρυνση του χώρου της Αριστεράς", ενώ έθεσε και πάλι στο τραπέζι τη λύση της δραχμής και την κρατικοποίηση των τραπεζών.


Σήμερα, όμως, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης τα... μάζεψε, λέγοντας ότι "Ο ΣΥΡΙΖΑ, έχοντας ως στόχο την κατάκτηση της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, είναι πάντα θετικός σε συνεργασίες. Αμετάθετος στόχος μας πρέπει να είναι κατ' αρχάς η συνεργασία με τις δυνάμεις της Αριστεράς", ενώ η τροπολογία του για κοινωνικό έλεγχο τραπεζών και ΔΕΚΟ καταψηφίστηκε. 

Από την πλευρά του, ο Αλέξης Τσίπρας στη διάρκειας μόλις ενός λεπτού δευτερολογία του έκανε και αυτός ένα βήμα πίσω για τη διαφωνία, λέγοντας χαρακτηριστικά "όλα θα αποφασιστούν στην ώρα τους και συλλογικά".

Πάντως, στην ψηφοφορία για την πολιτική απόφαση περί των συμμαχιών η Αριστερή Πλατφόρμα ψήφισε "λευκό", ενώ στέλεχός της τόνισε ότι η συνιστώσα θα επιστρέψει για το θέμα στο μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια: