Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις! Η κυβέρνηση θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης τη Δευτέρα 6 Οκτωβρίου


Σε ένα δύσκολο κλίμα παραφιλολογίας για ενδεχόμενες πρόωρες εκλογές και εν μέσω των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, η κυβέρνηση αποφάσισε να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή τη Δευτέρα στις 6 Οκτωβρίου. Αυτό αποφασίστηκε μετά τη συνάντηση που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της κυβερνητικής εκπροσώπου, Σοφίας Βούλτεψη η κυβέρνηση μετά την έναρξη της νέας Συνόδου της Βουλής θα ζητήσει την επιβεβαίωση της εμπιστοσύνης της Βουλής, απαντώντας με αυτό τον τρόπο στις αιτιάσεις του Αλέξη Τσίπρα για άμεση προσφυγή στις κάλπες. 


Με αυτό τον τρόπο η κυβέρνηση θέλει να δείξει την εικόνα της στήριξης των βουλευτών απέναντι στην κυβέρνηση, να δώσει ένα μήνυμα συσπείρωσης, μετά τις ενδοκυβερνητικές κόντρες, αλλά και ουσιαστικά οι δύο πολιτικοί αρχηγοί δείχνουν προς όλες τις κατευθύνσεις κυρίως στο εσωτερικό τους πως τα ψέματα και οι προεκλογικές δηλώσεις τελειώνουν. 

Έτσι η κυβέρνηση με αυτό τον τρόπο απαντά στην εκλογολογία που τις τελευταίες ημέρες έχει φουντώσει έχοντας σίγουρο πως θα λάβει ψήφο εμπιστοσύνης τελικά. Η διαδικασία θα ξεκινήσει τη Δευτέρα και μετά από τρεις ημέρες συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής, τα μεσάνυχτα της Τετάρτης θα πραγματοποιηθεί η κρίσιμη ονομαστική ψηφοφορία. 

Εκτός από αυτό το μέτρο, η κυβέρνηση θέλοντας να κλείσει μία και καλή τη συζήτηση για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, μέσω της κυβερνητικής εκπροσώπου ανακοίνωσε πως η διαδικασία εκλογής του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας θα κινηθεί όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα και την συνταγματική πρακτική ένα μήνα πριν την λήξη της θητείας του απερχομένου Προέδρου, δηλαδή τον Φεβρουάριο του 2015.

Με αυτό τον τρόπο έτσι η κυβέρνηση και με δεδομένο την πεποίθησή τους πως θα λάβουν ψήφο εμπιστοσύνης, σταματά την κουβέντα για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας και κλείνει μία και καλή την κουβέντα περί πρόωρων εκλογών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: