Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

Λέει "όχι" ο Δήμαρχος Αρταίων στο θέμα αξιολόγησης


«Εμείς κάνουμε αυτό που πρέπει να κάνουμε», τόνισε ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης σε δηλώσεις του προς την τοπική εφημερίδα  «Ηχώ της Άρτας» αναφορικά με την προειδοποίηση που εκτόξευσε η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Εύη Χριστοφυλοπούλου προς τους 19 δημάρχους της χώρας, οι οποίοι έχουν πάρει απόφαση να μην προχωρήσουν στην διαδικασία κατανομής ποσοστών ως προς την εφαρμογή του μέτρου της Αξιολόγησης προσωπικού στους δήμους τους στη βάση των προκαθορισμένων ποσοστών του 15% «αχρήστων», 25% «αρίστων» και 65% «μετρίων».Ο δήμαρχος Χρήστος Τσιρογιάννης, στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αρταίων, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα ανέφερε ότι συντάσσεται με την ομόφωνη απόφαση και του προηγούμενου Δημοτικού Συμβουλίου απέναντι στην εφαρμογή της συγκεκριμένης αξιολόγησης, με προκαθορισμένα ποσοστά καλών, κακών και μετρίων εργαζομένων. Οπότε είναι ένας από τους 19 που προειδοποιεί η υφυπουργός με παραπομπή στην δικαιοσύνη.


Μιλώντας στην «Η» και απαντώντας στο ερώτημα για το πώς σχολιάζει την συγκεκριμένη δήλωση της υφυπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Εύης Χριστοφιλοπούλου, που προειδοποιεί τους δημάρχους για παραπομπή στη δικαιοσύνη, καθόσον όπως έχει τονίσει πρόκειται για άρνηση εφαρμογής νόμου του κράτους, απαντά: «Την ερχόμενη Δευτέρα το θέμα θα έρθει προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπου η εισήγησή μου θα είναι η ίδια, δηλαδή απέναντι στην εφαρμογή αυτής της αξιολόγησης, δηλαδή αυτό που είπα και στην προηγούμενη συνεδρίαση. Συντασσόμαστε με την προηγούμενη απόφαση και του προηγούμενου Δημοτικού Συμβουλίου» και πρόσθεσε: «Εμείς κάνουμε ό,τι ο Δήμος οφείλει να κάνει. Κάνουμε όπως πρέπει να κάνουμε. Έχουμε πει από την αρχή ότι θα συμφωνήσουμε σε ό,τι πρέπει να συμφωνήσουμε και θα διαφωνήσουμε σε ό,τι πρέπει να διαφωνήσουμε. Αυτό έχω να πω, τίποτε άλλο».Στο μεταξύ σε ερώτησή μας αναφορικά με το τί προτίθεται να κάνει με το 8σελιδο ερωτηματολόγιο της «Ελληνογερμανικής Συμμαχίας» του εντεταλμένου της Γερμανικής Καγκελαρίας Γιοακίμ Φούχτελ, το οποίο αποστέλλεται στους Δήμους και στους νέους δημάρχους αναζητώντας να συμπληρωθεί με στοιχεία που αφορούν όχι μόνο πληθυσμιακή εικόνα αλλά επίσης οικονομικά στοιχεία, δεδομένα που αφορούν ακόμη και στα περιουσιακά στοιχεία των ΟΤΑ, ακόμη-ακόμη για τα απορρίμματα και τον όγκο τους κλπ, ο κ. Τσιρογιάννης, δήλωσε: «Είπα και στο Συμβούλιο όταν ρωτήθηκα σχετικά ότι δεν το έχω λάβει. Επιμένω ότι δεν έχει παραλειφθεί τέτοιο ερωτηματολόγιο από το Δήμο Αρταίων. Επιμένω λοιπόν ότι δεν το έλαβα, καθόσον αν είχε σταλεί θα είχε πρωτοκολληθεί. Τώρα για το τι θα κάνω, σας λέω ότι δεν μπορώ να απαντήσω για κάτι που δεν έχω λάβει, δεν έχω δει. Αν έρθει θα δούμε τι είναι. Τι ζητάει, τι ρωτάει και θα κρίνουμε κι εμείς τι πρέπει να κάνουμε. Όταν το δούμε όμως», είπε συγκεκριμένα.

Συνάντηση με προϊσταμένη 18ης ΕΒΑ 
Στο μεταξύ χθες το μεσημέρι ο κ. Τσιρογιάννης δέχθηκε την επίσκεψη της προϊσταμένης της 8η και 18ης Εφορείας Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Αρχαιοτήτων Βαρβάρας Παπαδοπούλου στο γραφείο του, οπότε όταν ρωτήθηκε για όσα συζητήθηκαν, δήλωσε ότι «επρόκειτο κυρίως για μια συνάντηση ενημέρωσης γύρω από τα εξελισσόμενα έργα της υπηρεσίας στο Δήμο μας. Και είναι αρκετά.Οπότε και οι δυο πλευρές επιζητούμε καλή συνεργασία ώστε όταν και όποτε υπάρχουν προβλήματα να ξεπερνιούνται.Συμφωνήσαμε επίσης να έχουμε μια άλλη συνάντηση που θα περιλαμβάνει και ξενάγηση σ’ όλα τα μνημεία που η 18η ΕΒΑ έχει σε εξέλιξη έργα συντήρησης προβολής και ανάδειξης, για να τα δούμε από κοντά».

ΗΧΩ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: