Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Συμπληρώνεται ένας χρόνος από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Πριν από ένα χρόνο, λίγο μετά τα μεσάνυχτα της 17ης Σεπτεμβρίου 2013, δολοφονήθηκε στο Κερατσίνι από τον χρυσαυγίτη Γ.Ρουπακιά ο 34χρονος αντιφασίστας μουσικός Παύλος Φύσσας. Η δολοφονία του αποτέλεσε το σημείο καμπής για την αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής από τις Αρχές. Το τελευταίο διάστημα, στα χέρια του Εισαγγελέα Εφετών Ισίδωρου Ντογιάκου βρίσκεται η ογκωδέστατη δικογραφία για τη δολοφονία και ο ίδιος έχει παρακολουθήσει στενά, καθώς είναι ο εποπτεύων εισαγγελέας, τις πολύμηνες ανακρίσεις που διενήργησαν οι δύο ανακρίτριες για την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής.



Με αφορμή τον ένα χρόνο από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και εν όψει της έναρξης της δίκης για τη Χρυσή Αυγή έως τα τέλη του έτους, διοργανώνονται αντιφασιστικές κινητοποιήσεις την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Η ομάδα «Δεν Ξεχνάμε», μια πρωτοβουλία που δημιουργήθηκε από τους φίλους και τους συγγενείς του Παύλου Φύσσα, πρόκειται να προχωρήσει στα αποκαλυπτήρια μνημείου την Πέμπτη στις 14:00 στο σημείο της δολοφονίας.

Παράλληλα, την Πέμπτη στις 18:30 θα πραγματοποιηθεί αντιφασιστικό συλλαλητήριο στην Π.Τσαλδάρη στο Κερατσίνι.

Την Παρασκευή προγραμματίζεται αντιφασιστική συναυλία στην πλατεία Συντάγματος στις 17:00. Στη συναυλία θα λάβουν μέρος περισσότεροι από 30 καλλιτέχνες από όλους τους χώρους της μουσικής. Η συναυλία θα μεταδοθεί ζωντανά στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ανάλογες αντιφασιστικές κινητοποιήσεις αναμένεται να πραγματοποιηθούν σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: