Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Κάλεσμα τζιχαντιστών στους Μουσουλμάνους για νέα 11η Σεπτεμβρίου! Ζητούν επιθέσεις με αυτοσχέδιες βόμβες στη Νέα Υόρκη, το Λας Βέγκας και το Τέξας


Ο τρόμος μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου φώλιασε για τα καλά στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η επίθεση των αδερφών Τσαρνάεφ στον Μαραθώνιο της Βοστώνης, ενίσχυσε τον τρόμο. Το ίδιο και οι πόλεμοι του Μπους στο Ιράκ και το Αφγανιστάν.Λίγες μέρες μετά την 13η επέτειο της 11ης Σεπτεμβρίου μια νέα απειλεί έρχεται να τρομοκρατήσει: μπορούν οι τζιχαντιστές που αποκεφαλίζουν ομήρους, τρομοκρατούν τη Συρία και το Ιράκ, σκορπούν θάνατο και αποτροπιασμό να φτάσουν ως την καρδιά των Ηνωμένων Πολιτειών;Ένα μήνυμα σε πλατφόρμα στο διαδίκτυο υπέρ των τζιχαντιστών, το οποίο εμφανίστηκε πριν από τρεις εβδομάδες αλλά ανανεώθηκε τις τελευταίες με νέες πληροφορίες και εκτοξεύει το επίπεδο συναγερμού: το ISIS καλεί Μουσουλμάνους που στέκονται στο πλευρό του Ισλαμικού Κράτους να κάνουν επιθέσεις με αυτοσχέδιες βόμβες σε πολυσύχναστα μέρη στις ΗΠΑ όπως η Times Square της Νέας Υόρκης, στο Λας Βέγκας και μέρη όπου συγκεντρώνονται τουρίστες στο Τέξας.


Το μήνυμα των τζιχαντιστών απευθύνεται στους λεγόμενους «μοναχικούς λύκους» (σ.σ. όπως ήταν οι αδελφοί Τσαρνάεφ που έκαναν την τρομοκρατική επίθεση στον Μαραθώνιο της Βοστώνης) περιλαμβάνει και οδηγό για το πως μπορεί κανείς να φτιάξει αυτοσχέδιες βόμβες με υλικά που μπορεί να βρει στο σπίτι του όπως χλωρίνη, ζάχαρη, σπίρτα και... χριστουγεννιάτικα φωτάκια! 

Το τίτλος του post είναι «Προς τους μοναχικούς λύκους Αμερικής: Πως να φτιάξετε βόμβα στην κουζίνα σας, να δημιουργήσετε σκηνές τρόμου σε τουριστικά σημεία και άλλους στόχους». Ο συντάκτης του μηνύματος προτείνει επιθέσεις στην η Times Square της Νέας Υόρκης και στο Λας Βέγκας κυρίως, αλλά σημειώνει πως τουριστικά αξιοθέατα στο Τέξας και σταθμοί του Μετρό σε όλη την επικράτεια των ΗΠΑ θα ήταν «καλοί στόχοι». 

Όπως γράφει το Vocativ, στο post όπου δίνονται... εντολές για επιθέσεις και πληροφορίες για την κατασκευή βομβών, έχουν περιληφθεί και εικόνες αλλά και λεπτομερείς οδηγίες που βρίσκονταν και σε αγγλόφωνο περιοδικό της Αλ Κάιντα, το Inspire και είχαν δημοσιευτεί το 2010. 

Τι είναι οι «μοναχικοί λύκοι»

«Μοναχικοί λύκοι» αποκαλούνται οι ελεύθεροι κομμάντος, αλλά ο όρος χρησιμοποιείται και από τους ισλαμιστές τρομοκράτες. Είναι οι τρομοκράτες που υιοθετούν μεν κι εφαρμόζουν πρακτικές τρομοκρατίας στο όνομα κάποιου σκοπού, αλλά μετά από δική τους απόφαση και χωρίς να παίρνουν, ευθέως, εντολές από τρομοκρατικά δίκτυα.

«Μοναχικοί λύκοι» χαρακτηριστεί ο Ταμερλάν και Τζοχάρ Τσαρνάεφ, τα δυο αδέρφια με καταγωγή από την Τσετσενία που πραγματοποίησαν την τρομοκρατική επίθεση στον Μαραθώνιο της Βοστώνης τον Απρίλιο του 2013, σκοτώνοντας τρεις ανθρώπους και τραυματίζοντας εκατοντάδες άλλους. Είχαν τοποθετήσει τις αυτοσχέδιες βόμβες, τις οποίες είχαν κρύψει σε σακίδια, στη γραμμή τερματισμού του αγώνα. 

ISIS: «Ομπάμα, ερχόμαστε»

Ένα video με χολιγουντιανά εφέ δημιούργησαν οι τζιχαντιστές του ISIS για να «απαντήσουν» στις δηλώσεις του Μπαράκ Ομπάμα πως θα καταστρέψει στο Ισλαμικό Κράτος. 

Το video, με τίτλο «Φλόγες του πολέμου», έχει διάρκεια μικρότερη του ενός λεπτού, δείχνει σκηνές από εκρήξεις, σημεία της ομιλίας του Ομπάμα και κλείνει με τη φράση: «η μάχη ξεκίνησε, ερχόμαστε σύντομα». 

Δεν υπάρχουν σχόλια: