Παρασκευή 15 Αυγούστου 2014

Ο Χειμώνας φέτος θα έχει τεράστιο ενδιαφέρον

Πέρα του γεγονότος ότι διανύουμε ένα αρκετά μαλακό ως και ψυχρό καλοκαίρι, με σχεδόν ούτε έναν καύσωνα έως τώρα αλλά και ένα καλοκαίρι με βροχές και θεομηνίες ακόμα και μέσα στον Ιούλιο, φαίνεται και από την συνολική εικόνα του καιρού που επικρατεί σε όλη την γη, με τυφώνες, ακραία καιρικά φαινόμενα, χαλάζι σε μέγεθος μπάλας, κεραυνούς και ανέμους αρκετά ισχυρούς, πως ο φετινός χειμώνας, θα παρουσιάσει τεράστιο ενδιαφέρον σε όλο το βόρειο ημισφαίριο του πλανήτη μας.



Ρώσοι επιστήμονες είχαν αναφέρει και είχαν γενικότερα προειδοποιήσει πριν 2 χρόνια, για σταδιακή ψύξη του πλανήτη μας και μείωση της μέσης θερμοκρασίας του από το 2014 και μετά... Κάτι τέτοιο όπως διακρίνουμε, όχι μόνο από τον καιρό που επικρατεί στο μεγαλύτερο μέρος της χώρα μας, αλλά και από τον καιρό που επικρατεί σε όλο τον πλανήτη μας, φαίνεται να βγαίνει αληθινό. Προφανώς οι Ρώσοι επιστήμονες, δεν εννοούσαν ότι ξαφνικά θα παγώσουν τα πάντα στην γη.

Μπορεί φέτος να μην είχαμε χειμώνα στην Ευρώπη, ωστόσο στην βόρεια Αμερική, υπήρξε ο πιο παγερός χειμώνα των τελευταίων 50 ετών, όπως αναφέρθηκε από τους ειδικούς.

Ουσιαστικά οι Ρώσοι, εννοούσαν την αύξηση των καταιγίδων, των χιονοπτώσεων αλλά και την αύξηση ακραίων καιρικών φαινομένων όπως χαλάζι, θυελλώδεις ανέμους και τυφώνες. Όλα αυτά θα είναι ικανά όπως έχουν δηλώσει, να μειώσουν την μέση θερμοκρασία της γης μας και έτσι σταδιακά να επέλθει μία σταδιακή ψύξη του πλανήτη μας. Όπως παρατηρείται και εσείς, αυτά που αναφέρουν ήδη συμβαίνουν σε μεγάλο μέρος της γης αλλά και στην χώρα μας.

Βρισκόμαστε στα μέσα του καλοκαιριού και στην Γροιλανδία ακόμα χιονίζει, με τις θερμοκρασίες στον βόρειο πόλο να είναι χαμηλότερες από όσο τις προηγούμενες δεκαετίες. Ακόμα και στις Άλπεις χιόνισε στα τέλη του Ιουνίου, φαινόμενα μοναδικό για την εποχή και αρκετά σπάνιο.

Όλα αυτά συνάδουν στο ότι ο φετινός χειμώνας σε Ευρώπη και Ελλάδα, θα έχει τεράστιο ενδιαφέρον μιας και η εκδήλωση ακραίων καιρικών φαινομένων φέτος τον χειμώνα, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Ακόμα και όλες οι προβλέψεις των μοντέλων πρόγνωσης καιρού θέλουν αρκετό κρύο φέτος σε όλο το βόρειο ημισφαίριο και αρκετές χιονοπτώσεις και καταιγίδες που θα είναι ισχυρές.

Φυσικά και δεν μπορούμε ακόμα να μιλήσουμε για πολλά χιόνια στην χώρα μας η γενικότερα πως θα είναι ο φετινός χειμώνας, ωστόσο οι πολλές βροχές θα πρέπει να θεωρούνται δεδομένες, βάση των συνθηκών που επικρατούν σε όλο τον πλανήτη μας και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, το τελευταίο χρονικό διάστημα. Αρκετοί επιστήμονες προειδοποιούν για ακραία καιρικά φαινόμενα τους επόμενους μήνες σε όλο τον πλανήτη μας αλλά και έναν χειμώνα που θα αποτελέσει ορόσημο για την καιρική ιστορία της γης μας.

Είμαστε και εμείς περίεργοι για να δούμε κατά πόσο αυτές οι προβλέψεις που ήδη πέφτουν μέσα, θα συνεχίσουν να πέφτουν μέσα και τους επόμενες μήνες, και αν δούμε για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια, πρωτόγνωρες καιρικές συνθήκες για περιοχές της Ευρώπης και του βόρειου ημισφαιρίου και ίσως και της χώρας μας.

Τέλος, το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια οι χειμώνες στην χώρα μας ήταν αρκετά "μαλακοί", μας κάνει να πιστεύουμε σε ένα "ξέσπασμα" βαρυχειμωνιάς προς την χώρα μας είτε από φέτος είτε στα επόμενα 2-3 έτη. Είναι κάτι που βάση στατιστικής αλλά και βάση του ιστορικού του καιρού της Ελλάδας, συμβαίνει ανά κάποιες δεκαετίες αλλά και ανά κάποιες χρονιές. Το διάστημα λοιπόν που η χώρα μας έχει να δει βαρύ χειμώνα, έχει ξεπεραστεί κατά πολλά έτη και έτσι πιστεύουμε πως ήρθαν εκείνες οι χρονιές όπου θα θυμηθούν αρκετοί, τι πάει να πει χειμώνας στην Ελλάδα.

Πηγή:http://greek-weather.org

Δεν υπάρχουν σχόλια: