Σάββατο 23 Αυγούστου 2014

Αυτή είναι η ''βασίλισσα'' χώρα σε καθυστερήσεις πτήσεων στην Ευρώπη

Η Λευκωσία συγκαταλέγεται μεταξύ των πιο «περιοριστικών» κέντρων ελέγχου πτήσεων για το 2013, καθώς μαζί με αυτά της Βαρσοβίας, της Βαρκελώνης και των Καναρίων Νήσων ευθύνονται για το 28% των καθυστερήσεων των πτήσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ενώ ελέγχουν μόλις το 6,9% της αεροπορικής κίνησης, σύμφωνα με έκθεση του Eurocontrol.Ο μέσος όρος των καθυστερήσεων ανήλθε το 2013 στα 2,16 λεπτά τη στιγμή που, σύμφωνα με ανεξάρτητους υπολογισμούς ειδικών, κάθε λεπτό στοιχίζει στις αεροπορικές εταιρείες 76 ευρώ και η ετήσια επιβάρυνσή τους ανέρχεται στα 65 εκ. Ευρώ.Οι ημέρες κατά τις οποίες σημειώθηκαν καθυστερήσεις που υπερβαίνουν το ένα λεπτό είναι τριπλάσιες για τη Λευκωσία απ΄ ό,τι για τη Βαρσοβία, η οποία βρίσκεται στη δεύτερη χειρότερη θέση.



Σύμφωνα με έκθεση του Eurocontrol, για τις επιδόσεις του 2013 (Performance Review Report), που δημοσιεύτηκε αρχές Ιουνίου, για 198 από τις 365 ημέρες του 2013 σημειώθηκαν στο κέντρο ελέγχου Λευκωσίας καθυστερήσεις πέραν του ενός λεπτού.

Μάλιστα το ποσοστό των πτήσεων στις οποίες σημειώθηκαν καθυστερήσεις πέραν των 15 λεπτών ανήλθε σε 6%.

Συγκριτικά, στη Βαρσοβία αντίστοιχες καθυστερήσεις καταγράφηκαν σε 62 ημέρες, στη Βαρκελώνη 40 και στις Κανάριες Νήσους 37.

Οι καθυστερήσεις για τη Βαρσοβία ανέρχονταν σε 0,54 λεπτά, για τη Βαρκελώνη σε 0,47 και για τις Κανάριες Νήσους 0,44.

Αισθητά χαμηλότερα είναι και τα ποσοστά των πτήσεων με καθυστερήσεις πέραν των 15 λεπτών στις άλλες χώρες. Στη Βαρσοβία ανέρχονται μόλις στο 1,5% των συνολικών πτήσεων, στη Βαρκελώνη 1,3% και στις Κανάριες Νήσους 1,2%.

Δεν υπάρχουν σχόλια: