Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

"Bαρύς" ο χειμώνας που έρχεται

Βαρύς φαίνεται πως θα είναι ο χειμώνας που θα έρθει φέτος στην Ευρώπη αλλά και στην Ελλάδα, όπως τονίζουν οι επιστήμονες, αλλά σύμφωνα και με όσα προγνωστικά στοιχεία έχουμε αναλύσει ως και τώρα.Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία λοιπόν, αλλά και τους επιστήμονες από χώρες του εξωτερικού, αρχικά, το φετινό φθινόπωρο θα καταστεί αρκετά βροχερό ιδιαίτερα στην κεντρική και ανατολική, νοτιοανατολική Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας.Ιδιαίτερα ο Νοέμβριος, ίσως είναι ο πιο βροχερός των τελευταίων ετών. Από πλευράς θερμοκρασίας, φαίνεται πως δεν θα έχουμε στην χώρα μας αξιόλογες μεταβολές, δηλαδή θα έχουμε φυσιολογικές θερμοκρασίες για φθινόπωρο.



Αντίθετα, στην κεντρική και βόρεια, βορειοανατολική Ευρώπη, ο χειμώνας φέτος φαίνεται να ''μπαίνει'' νωρίς, με τα πρώτα κρύα και τα πρώτα χιόνια, να κάνουν την εμφάνισή τους, από τα μέσα Σεπτεμβρίου και μετά, ακόμα και σε πεδινές περιοχές, κυρίως της Σκανδιναβίας αλλά και της Ρωσίας.

Πάντως, όπως τονίζουν καταξιωμένοι επιστήμονες από την Ρωσία, η γη από φέτος και για τα επόμενα χρόνια, θα παρουσιάζει χαμηλότερο μέσο όρο θερμοκρασιών από το κανονικό και όχι υψηλότεροι, όπως μας κάνουν κάποιοι να πιστεύουμε. Επίσης επισημαίνουν ότι τα φαινόμενα, είτε είναι βροχές, είτε είναι χιόνια, θα έχουν ακραία χαρακτήρα, κάτι που και στην χώρα μας το έχουμε δει την τελευταία χρονιά αλλά και φέτος το καλοκαίρι.

Γενικότερα λοιπόν, τα προγνωστικά στοιχεία, συνάδουν πως φέτος ο χειμώνας δεν θα έχει καμία σχέση με τους χειμώνες τον περασμένων ετών, ενώ ίσως δούμε χιόνια και σε περιοχές που έχει να χιονίσει αρκετό καιρό, όπως έγινε και πέρυσι στην Αίγυπτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: