Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

Παραλίμνιος Δρόμος απόψε υπό το φως του φεγγαριού στα Γιάννενα


Όλο και μεγαλώνει το δρομικό κίνημα στα Γιάννενα, όπως αποδεικνύει η εντυπωσιακή συμμετοχή αθλητών σε έναν ακόμη αγώνα μεγάλων αποστάσεων, τον 1ο Νυκτερινό Παραλίμνιο Δρόμο που διεξάγεται σήμερα!Συνολικά 1.000 δρομείς όλων των ηλικιών αναμένεται να τρέξουν απόψε, υπό το φως του ολόγιομου σχεδόν φεγγαριού, τα 10 χιλιόμετρα της διαδρομής, η εκκίνηση της οποίας θα γίνει έξω από τον Πολυχώρο «Δημ. Χατζής» στα Παλιά Σφαγεία. Ανάμεσά τους, αθλητές απ’ όλη την Ελλάδα, αλλά και ένας κορυφαίος δρομέας μεγάλων αποστάσεων, ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος! Για την μεγάλη αυτή συμμετοχή δρομέων στον αγώνα την ικανοποίησή τους εξέφρασαν σε δηλώσεις τους ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δρομέων ΙωαννίνωνΓιώργος Δερμετζής, ο Γεν. Γραμματέας Αλέξης Ανδρούτσος, αλλά και ο αθλητής και χορηγός του αγώνα Βασίλης Τζομάκας.


Εκκίνηση – διαδρομή 
Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί στις 9:15 το βράδυ. Οι δρομείς θα κινηθούν στην Λεωφόρο Καρ. Παπούλια με κατεύθυνση προς το Κάστρο, θα στρίψουν στην οδό Γαριβάλδη, θα μπουν στην Εθνικής Αντιστάσεως, θα διασχίσουν τη Λεωφόρο Καραμανλή και την οδό Διον. Φιλοσόφου, θα περάσουν ξανά από την εκκίνηση στα Παλιά Σφαγεία και θα προχωρήσουν κατά μήκος της ακτής Μιαούλη. Θα μπουν μέσω της ξύλινης γέφυρας μετά το ODEON στον παραλίμνιο πεζόδρομο – ποδηλατόδρομο και λίγο μετά το δεύτερο γεφυράκι (6,35Ο χιλιόμετρο) θα κάνουν αναστροφή, θα διασχίσουν ξανά τη Λεωφόρο Καρ. Παπούλια και θα 
τερματίσουν στο τέλος της όπου και η αφετηρία του αγώνα.Όλοι όσοι θα τερματίσουν θα λάβουν μετάλλιο, ενώ ειδική βράβευση θα γίνει στους τρεις πρώτους της γενικής κατηγορίας Ανδρών, Γυναικών και των επιμέρους ηλικιακών κατηγοριών.

Παρατήρηση αστεριών
Στον αποψινό 1ο Νυκτερινό Παραλίμνιο Δρόμο Ιωαννίνων θα συμμετάσχει εθελοντικά η Ομάδα Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Ιωαννίνων στήνοντας τηλεσκόπια στην αφετηρία που είναι και τερματισμός. Οι θεατές του αγώνα θα μπορούν λοιπόν να παρατηρούν το φεγγάρι, τον Κρόνο, τον Δία, τον Άρη και άλλα ουράνια αντικείμενα μέσα από τα τηλεσκόπια που θα στήσει η ομάδα. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 9:15 το βράδυ, στον χώρο έξω από την αίθουσα «Δημήτριος Χατζής» στα Παλιά Σφαγεία.

Παραλαβή αριθμών 
Όπως έκανε γνωστό ο Σύλλογος Δρομέων Ιωαννίνων, οι εγγραφέντες στον 1ο Νυκτερινό Παραλίμνιο Δρόμο μπορούν να παραλαμβάνουν τους αριθμούς συμμετοχής και τον αθλητικό εξοπλισμό (T-Shirt) της διοργάνωσης, σήμερα, Σάββατο, ώρες 2 με 7 το απόγευμα, στον προαύλιο χώρο των Παλαιών Σφαγείων.

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: