Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

Σάντος: Ας μην τα μηδενίζουμε όλα


Αρχικά, ο Σάντος είπε πως "δεν είχαμε χρόνο να διορθώσουμε τα λάθη. Είναι σίγουρο ότι θα το κάνουμε. Οι παίκτες είδαν τον αγώνα με την Ακτή Ελεφαντοστού. Τις επόμενες μέρες θα πούμε όλα όσα πρέπει στους παίκτες για να είμαστε έτοιμοι. Έχουμε μελετήσει πολύ την Ιαπωνία. Εχουμε ήδη δει πολλές φορές την Ιαπωνία. Γνωρίζουμε τα δυνατά και αδύνατα σημεία της. Δεν αλλάζουν τα πλάνα μας. Πρέπει πλέον να δούμε τις λεπτομέρειες".Απευθυνόμενος προς τους Ιάπωνες δημοσιογράφους, τόνισε με απολογητικό ύφος: "Η συνέντευξη έχει περιεχόμενο τον αγώνα με την Κολομβία, όχι την Ιαπωνία. Συγγνώμη από τους Ιάπωνες δημοσιογράφους, αλλά θα τα πούμε αναλυτικά τις επόμενες μέρες".Μετέπειτα, συνέχισε: "Τα τρία γκολ δεν είναι συνηθισμένα για την ομάδα μου. Ήταν το πρώτο ματς που είχαμε τόσο μεγάλη διαφορά γκολ. Το πρόβλημα δεν έχει να κάνει μόνο με την άμυνα, αλλά με όλη τη λειτουργία της ομάδας. Θέλουμε να διορθώσουμε τα πράγματα ενόψει του επόμενου αγώνα".

Για την επιλογή του Αρακαζού ως βάση της ομάδας, σχολίασε: "Διαλέξαμε το Αρακαζού γιατί τα επόμενα 2 ματς στο Νατάλ και στη Φορταλέζα είναι σε αντίστοιχες κλιματολογικές συνθήκες και απέχουν μόλις 45 λεπτά με το αεροπλάνο. Η πρώτη επιλογή που ήταν το Σάο Πάολο θα απαιτούσε ταξίδια 7 ωρών".

Εν συνεχεία, θέλησε να υψώσει ασπίδα προστασίας στους παίκτες του: "Η ομάδα νομίζω πήγε καλά. Δεν πρέπει να κριτικάρουμε τους παίκτες. Μας έλειψε μόνο το γκολ. Τα γκολ που δεχθήκαμε ήταν στιγμές αδράνειας. Δεν ήμασταν 100% εκεί. Αυτό έχει να κάνει με την ομάδα κι όχι με έναν ποδοσφαιριστή. Αυτά τα γκολ θα τα δεχόμασταν με οποιονδήποτε ποδοσφαιριστή. Ήταν γκολ της πλάκας!

Μιλώντας αναλυτικά για τα γκολ, τόνισε: "Αν θυμηθώ το φιλμ αγώνα, ο Καρνέζης έκανε μία δύο επεμβάσεις. Αυτό που μας προβληματίζει επίσης είναι το ότι δεν βάλαμε γκολ. "Περισσότερο φταίμε εμείς, παρά ο αντίπαλος για αυτό το 3-0. "Η ομάδα έκανε τρεις σημαντικές ευκαιρίες. Με Τοροσίδη και Κονέ. Η εικόνα που υπήρχε ήταν ότι η Ελλάδα θα γύριζε το ματς. Το ίδιο πίστευαν και οι παίκτες στο ημίχρονο. Τους έβλεπα. Όμως σε μια στιγμή αδράνειας δεχθήκαμε ένα φθηνό γκολ. Στη συνέχεια χάσαμε τη φάση με το Γκέκα και εκεί φάνηκε ότι η ομάδα δεν είχε ηθικό για τη συνέχεια".

"Όταν χάνεις με 3-0 δεν μπορείς να μιλήσεις για αδικία. Εμείς πάντα θέλουμε το μηδέν στην εστία μας, αλλά δυστυχώς δεν τα καταφέραμε σε αυτόν τον τομέα. Έχω μια συγκεκριμένη τακτική για τον χθεσινό αγώνα, αλλά θέλω να δω την αποκατάσταση των παικτών. Μετά το 3-0 δεν πρέπει να πούμε ότι τα αλλάζουμε όλα. Δεν είναι αυτό το σωστό μονοπάτι. Όμως καταλαβαίνω και τις δικές σας απορίες. όταν χάνεις με 3-0 λένε πολλοί ότι πρέπει να παίζουν άλλοι ποδοσφαιριστές, αλλά δε νομίζω ότι είναι έτσι. Διάβασα κάπου ότι ήταν καλύτερα να παίξουμε για το 0-0... Τόσο καιρό ακούω ότι η ομάδα πρέπει να αλλάξει και μετά το χθεσινό που κάναμε αυτή την εμφάνιση γυρίσαμε στον κυνισμό μας", σχολίασε ακόμα ο Σάντος.

Τέλος, ο Πορτογάλος κόουτς δήλωσε: "Χθες είπα για το τρίτο γκολ που δεχθήκαμε. Αυτό εννοούσα για τους παίκτες. Εννοώ ότι στον όμιλο, στους 3 αγώνες, παίζουν σημαντικό ρόλο τα γκολ. Οπότε χθες κάποιοι ένιωσαν ότι είτε χάσεις με 1, με 2, με 3 γκολ είναι το ίδιο. Στο Μουντιάλ όμως δεν ισχύει. Δύο ή τρία γκολ έχουν σημασία τα γκολ. Θα το δούμε στο τελευταίο παιχνίδι. Μπορεί να το δούμε μπροστά μας. Στα τελευταία 10 λεπτά κάποιοι παίκτες ήταν εκτός παιχνιδιού. Όχι επίτηδες, αλλά δεν είχαν απόλυτη αίσθηση.

Όλες αυτές τις μέρες προσπαθούσαμε να δώσουμε... συναγερμό στους παίκτες γιατί το έχουμε δει και σε άλλες πρεμιέρες όπως στην Πολωνία. Μας κόστισε ακριβά, αλλά έχουμε 2 ματς και πιστεύω ότι θα ανατρέψουμε αυτά τα δεδομένα για μην μπούμε με απώλεια συγκέντρωσης.

Η κριτική είναι συγκεκριμένη και δεν αφορά όλους τους παίκτες. Αφορά μερικούς για ένα συγκεκριμένο χρονικό κομμάτι. Οι παίκτες προσπάθησαν, τα έδωσαν όλα. Ας μην τα μηδενίζουμε όλα. Δεν έχω αμφιβολία ότι υπάρχει αρνητική επιρροή. όλοι οι παίκτες νιώθω ότι θέλουν να κλείσε καλά αυτός ο κύκλος. όλοι θέλουν να τα δώσουν όλα. Κι ο Φαν Γκααλ θα φύγει από την Ολλανδία αλλά κέρδισε με 5-1".

Δεν υπάρχουν σχόλια: