Κυριακή 29 Ιουνίου 2014

“Αυτό είναι σωστό! Νικάμε Κόστα Ρίκα και πάμε στους 8” – Έτοιμη η Εθνική για νέα υπέρβαση - Σάντος: Γράφουμε ιστορία


Η Εθνική έγραψε ιστορία με την πρόκρισή της στους "16" του Μουντιάλ της Βραζιλίας και είναι έτοιμη για μια νέα, ακόμα μεγαλύτερη υπέρβαση: να τσεκάρει το εισιτήριο για τους "8" της διοργάνωσης. Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλαν τόσο ο Φερνάντο Σάντος, όσο και ο Βασίλης Τοροσίδης, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν, πριν από την κρίσιμη αναμέτρηση με την Κόστα Ρίκα.Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, αν και κράτησε χαμηλούς τόνους, δεν δίστασε να εκφράσει την αισιοδοξία του ότι το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα μπορεί να πάρει την πολυπόθητη νίκη και να βρεθεί ανάμεσα στις οκτώ καλύτερες ομάδες του κόσμου. "Περιμένω έναν πολύ δύσκολο αγώνα. Η Κόστα Ρίκα έδειξε στους ομίλους ότι είναι πολύ δυνατή ομάδα. Είναι οργανωμένη, συγκεντρωμένη, ανταγωνιστική. Περιμένουμε ότι θα παίξουμε με μια ομάδα, με όλη τη σημασία της λέξης. Αν θέλουμε να προχωρήσουμε πρέπει να είμαστε καλύτεροι από την Κόστα Ρίκα. Ένας θα κερδίσει. Έτσι έχουν τα πράγματα. Είναι δύο ομάδες με διαφορετικά στιλ, ελπίζω να κερδίσει η Ελλάδα", είπε.

Και συνέχισε, αναφερόμενος στον αντίπαλο της Εθνικής: "Δεν ήταν άγνωστη η Κόστα Ρίκα. Εγώ την ήξερα. Την ήξερα ως ομάδα. Ήταν στον όμιλο του θανάτου. Πολλοί εξεπλάγησαν ιδιαίτερα όσοι κάνουν προγνωστικά. Έτσι έγινε και με την Ελλάδα το 2004. Την είχαν ξεγραμμένη και πέτυχε αυτό το ιστορικό κατόρθωμα. Για αυτό πρέπει να προσέξουμε."

Όσο για το αν το ματς με την Κόστα Ρίκα, μπορεί να συγκριθεί με τον αγώνα κόντρα στη Γερμανία το 2012, ο Πορτογάλος τεχνικός απάντησε: "Δεν βλέπω κάποια σχέση. Και τότε είχαμε προετοιμαστεί. Δεν ήταν γύρος των 16, ήταν προημιτελικός. Παίξαμε με τη Γερμανία τότε. Ήταν διαφορετική προετοιμασία. Δεν υπάρχει σύγκριση. Είναι τελείως διαφορετικός αντίπαλος. Εγώ πιστεύω ότι θα πάμε καλά...".

Δεν υπάρχουν σχόλια: