Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

"Άντε γαμ... Ελλάδα! Το 69% είναι ρατσιστές"

Η πρώην βουλευτής του Συντηρητικού Κόμματος στη Βρετανία, έγραψε στο twitter: "Άντε γαμ... Ελλάδα. Κακά πράγματα συμβαίνουν σε κακούς ανθρώπους. Το 69% είναι ρατσιστές" κι όπως ήταν αναμενόμενο άναψε "φωτιές" στον προσωπικό της λογαριασμό, με τις απαντήσεις, πολλές εκ των οποίων από Έλληνες, να είναι δεκάδες. Για να δικαιολογήσει αυτό το... συμπέρασμά της, η 42χρονη πολιτικός παρέπεμψε σε έρευνα της Anti-Defamation League (μία οργάνωση κατά της δυσφήμισης των Εβραίων), σύμφωνα με την οποία το 69% των Ελλήνων τρέφει αντισημιτικά αισθήματα.Όσο για τα... "κακά πράγματα" στα οποία αναφέρεται, προφανώς εννοεί την οικονομική κατάσταση της χώρας μας, λέγοντας ούτε λίγο ούτε πολύ, πως μας αξίζει που βρισκόμαστε σε αυτή την πολύ δύσκολη κατάσταση εδώ και χρόνια, επειδή είμαστε... ρατσιστές.

Κάποιος της επεσήμανε πως και μόνο η έκφραση "Άντε γαμ... Ελλάδα" είναι το ίδιο ρατσιστική και φυσικά αποτελεί μία ακόμη γενίκευση, ωστόσο η Mensch απέφυγε να απαντήσει και αρκέστηκε να επιμείνει στη θέση της, λέγοντας πως "Η Ελλάδα μπορεί να χαρακτηριστεί ρατσιστική, σαν χώρα, όταν το 70% των κατοίκων ορίζονται ως ρατσιστές".

Ωστόσο, υπήρχαν και απαντήσεις με λιγότερο.... επιστημονικό υπόβαθρο, αφού είχαν να κάνουν με τον σεξουαλικό προσανατολισμό των Βρετανών, αναρτήσεις που φυσικά είχαν σαφή στόχο να τονίσουν πως οι γενικεύσεις είναι λανθασμένες.Η Mensch έχει, πλέον, εγκαταλείψει τη βουλευτική της έδρα, αλλά και το σπίτι της στη Μεγάλη Βρετανία, για να μετακομίσει στη Νέα Υόρκη με το σύζυγό της, ο οποίος είναι μάνατζερ των Metallica και των Red Hot Chili Peppers και τα παιδιά της, ενώ τώρα πια ασχολείται με το προσωπικό της site.

Δεν υπάρχουν σχόλια: