Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Ζητάει 48.000€ για δυο σελίδες από τον ιατρικό φάκελο του Σουμάχερ

Ο Μίκαελ Σουμάχερ νοσηλεύτηκε σχεδόν έξι μήνες στο νοσοκομείο της Γκρενόμπλ, όπου μεταφέρθηκε μετά το ατύχημα που είχε κατά τη διάρκεια σκι στις Άλπεις τον περασμένο Δεκέμβριο. Λίγες μέρες αφού ο «Σούμι» μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Λωζάνης έγινε γνωστό πως εκλάπη ο ιατρικός του φάκελος. Και εκλάπη από το νοσοκομείο της Γκρενόμπλ.Σύμφωνα με την εφημερίδα Dauphine Libere η κλοπή αφορά στις δύο πρώτες (από τις 10 συνολικά) σελίδες του φακέλλου και ήδη έχει ξεκινήσει έρευνα για να διαπιστωθεί ποιος και πως τις έκλεψε.Όπως γράφει η γερμανική εφημερίδα Bild-Zeitung, ο "πωλητής" των εγγράφων ζητάει 60.000 ελβετικά φράγκα (48.000 ευρώ) από τις εφημερίδες στις οποίες έχει προσφέρει το υλικό.Μόνο που η πώληση των ιατρικών δεδομένων του Σουμάχερ κάθε άλλο παρά εύκολη υπόθεση είναι αφού... όλοι έχουν καταθέσει μηνύσεις. 

Αφενός, έχει καταθέσει μήνυση το νοσοκομείο της Γκρενόμπλ. Η μήνυση κατατέθηκε την περασμένη εβδομάδα μετά τη μεταφορά του Μίχαελ Σουμάχερ σε νοσοκομείο της Λωζάνης.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορία που δημοσιεύεται στην ηλεκτρονική έκδοση του Dauphine Libere και οι Ελβετοί δικηγόροι του Μίχαελ Σουμάχερ έχουν καταθέσει μήνυση.

Η εκπρόσωπος του Σουμάχερ, η Σαμπίνε Κεμ, προειδοποίησε εξάλλου ότι "η αγορά εγγράφων/δεδομένων, καθώς και η δημοσίευσή τους, είναι παράνομη".

"Τα στοιχεία του ιατρικού φακέλου είναι αυστηρά απόρρητα και δεν μπορούν να διατεθούν στο κοινό", αναφέρεται στην ανακοίνωση, στην οποία διατυπώνεται η προειδοποίηση ότι μήνυση θα κατατίθεται κάθε φορά που ένα μέσο ενημέρωσης θα δημοσιεύει το περιεχόμενο αυτών των εγγράφων.

"Εδώ και μερικές ημέρες, έγγραφα/δεδομένα που έχουν κλαπεί, ο κάτοχος των οποίων ισχυρίζεται ότι πρόκειται για τον ιατρικό φάκελλο του Μίχαελ Σουμάχερ, προσφέρονται σε ορισμένους εκπροσώπους μέσων ενημέρωσης έναντι αντιτίμου. Δεν είμαστε σε θέση να κρίνουμε εάν τα έγγραφα είναι αυθεντικά. Αλλά το γεγονός είναι ότι τα έγγραφα είναι κλεμμένα. Η κλοπή έχει καταγγελθεί. Έχει γίνει προσφυγή στις αρμόδιες αρχές", αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: