Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Για ποιες επιθέσεις αναλαμβάνει την ευθύνη ο Νίκος Ρωμανός με επιστολή του από τη φυλακή

Με αναλυτικό του κείμενο που εστάλη από τις φυλακές Αυλώνας όπου και κρατείται και δημοσιεύθηκε σε σελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, ο Νίκος Ρωμανός, μέλος της "Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς", αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για τη συμμετοχή του σε διαφορετικές επιθέσεις.Συγκεκριμένα, ο Ν. Ρωμανός αναλαμβάνει την ευθύνη για τις επιθέσεις εναντίον της δημοτικής αστυνομίας στην Κυψέλη, στην επενδυτική εταιρεία Trastor και στο σπίτι του πρώην υπουργού Άμυνας και Οικονομικών Γ. Παπαντωνίου.Μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι δεν συμμετείχε "στον εμπρησμό του αμαξοστασίου της ΕΘΕΛ, ούτε στις εμπρηστικές επιθέσεις που πραγματοποίησαν οι Πύρινες Σκιές".
Ο λόγος για τον οποίο τοποθετείται εκ νέου δημόσια είναι για να αναδείξει τον τρόπο που οι αστυνομικές αρχές χρησιμοποιούν "τη νέα καταστολή μέσω του DNA για να ενοχοποιήσουν συντρόφους αιχμαλώτους".  
Στην επιστολή του, ο ίδιος κάνει παρέμβαση υπέρ του Νίκου Μαζιώτη. Συγκεκριμένα γράφει κάνοντας λόγο για "στοχοποίηση συντρόφων":
"Τρανταχτά παραδείγματα η καταδίκη των Τάσου Θεοφίλου και Μπάμπη Τσιλιανίδη, αλλά και η δίωξη εναντίον του καταζητούμενου συντρόφου Νίκου Μαζιώτη για μια ληστεία τράπεζας".
Διευκρινίζεται ότι ο Ρωμανός αρνείται να εμφανιστεί στον ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί για νέες τρομοκρατικές πράξεις που του καταλογίζονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: