Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Αμερικανοί ερευνητές θα “παγώσουν” τον θάνατο


Μία μέθοδο, βγαλμένη από ταινίες επιστημονικής φαντασίας, θα δοκιμάσουν γιατροί στο UPMC Presbyterian Hospital στο Pittsburgh των Ηνωμένων Πολιτειών, παγώνοντας στην κυριολεξία ασθενείς ,τραυματίες από πυροβολισμό ή μαχαίρωμα, που θα έχαναν τη ζωή τους. Η μέθοδος αυτή έχει ήδη δοκιμαστεί με επιτυχία σε γουρούνια και στο προσεχές διάστημα οι γιατροί προγραμματίζουν να την δοκιμάσουν και σε δέκα ασθενείς, θύματα τραυματισμού, που κατά πάσα πιθανότητα, λόγω της φύσης του τραύματός τους, δεν θα κατάφερναν να παραμείνουν στη ζωή. Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι γιατροί καλούνται να αντιμετωπίσουν περίπου ένα τέτοιο περιστατικό κάθε μήνα. Η διαδικασία έχει ως εξής: Αρχικά, θα αφαιρέσουν από το σώμα του ασθενούς το αίμα, ρίχνοντας τη θερμοκρασία του κατά 10 βαθμούς, με την έκχυση κρύου υγρού μέσω παροχέτευσης στην αορτή. Μετά από αυτό, οι ασθενείς θα είναι κλινικά νεκροί. 

Οι ασθενείς θα παραμείνουν σε αυτήν την κατάσταση για μερικές ώρες, με τους γιατρούς να ελπίζουν ότι με τον τρόπο αυτόν δεν θα χάσουν πολύ αίμα. 

Για να τους επαναφέρουν, οι γιατροί θα χρησιμοποιήσουν μία συσκευή bypass, αποκαθιστώντας την κυκλοφορία του αίματος. 

«Παρατείνουμε τη ζωή, όμως δεν θα θέλαμε να το λέμε έτσι, γιατί είναι σαν σκηνή από ταινία επιστημονικής φαντασίας», είπε ο Samuel Tisherman, ο χειρουργός επικεφαλής του εγχειρήματος. 

Οι ασθενείς δεν θα είναι σε θέση να δώσουν τη συγκατάθεσή τους για την επέμβαση, γι» αυτό και οι γιατροί «τρέχουν» μία καμπάνια ενημέρωσης, κατά την οποία όποιος ενδιαφέρεται, μπορεί να το δηλώσει εγγράφως. 

πηγή: SkyNews 

Δεν υπάρχουν σχόλια: