Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Εκλογές 2014: Η Νέα Δημοκρατία θέλει 6 περιφέρειες


Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Συγγρού το κόμμα μπορεί να πετύχει την πρώτη Κυριακή σημαντική διαφορά σε τουλάχιστον έξι περιφέρειες και ο υποψήφιος που στηρίζεται από τη ΝΔ να πάει στο δεύτερο γύρο με σημαντικό προβάδισμα, δίνοντας έτσι και την αιτία στον ψηφοφόρο του κόμματος να πάει ξανά στην κάλπη για να τον στηρίξει και εκείνον και το κόμμα τόσο στις αυτοδιοικητικές όσο και στις ευρωεκλογές.Αντίθετο ακριβώς θα είναι το ψυχολογικό αποτέλεσμα όπως εκτιμούν τα στελέχη της ΝΔ στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ και πιθανή απογοήτευση στον πρώτο γύρο θα μεταφραστεί σε αποχή από την κάλπη στον δεύτερο γύρο κάτι που σημάνει και απώλειες ψήφων για το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και στις ευρωεκλογές.

Οι περιφέρειες στις οποίες η ΝΔ υπολογίζει να έχει ικανή διαφορά που θα της δώσει και αέρα νίκης για τον δεύτερο γύρο είναι εκείνες της Μακεδονίας, Δυτική και Κεντρική, αλλά και η Στερεά, η Θεσσαλία η Ήπειρος και η Πελοπόννησος με τη στήριξη των τοπικών βουλευτών του ΠΑΣΟΚ. 



Με το θερμόμετρο να ανεβαίνει κατακόρυφα από την ερχόμενη εβδομάδα και την ... παραλία βασικό αντίπαλο της κάλπης στη ΝΔ υπολογίζουν στη συσπείρωση της βάσης λόγω των αυτοδιοικητικών εκλογών. 



Μπορεί ο ίδιος ο Πρωθυπουργός να ανέλαβε την κεντρική μάχη για τις ευρωεκλογές με καθημερινές εμφανίσεις σε όλη τη χώρα, ωστόσο στο κομματικό επιτελείο υπολογίζουν πολλά στην προσωπική επιρροή στις τοπικές κοινωνίες των υποψηφίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: